Kocaeli BizimŞehir - Siyaset
Tayfun Balıkçı itiraz etti
Tayfun Balıkçı itiraz etti
Körfez Belediye Başkanlığı seçimleri nefes kesen bir sayımla sonuçlandı. Şener Söğüt yaklaşık 1400 oy farkla seçimin kazanan tarafı olarak ilan edilirken, CHP adayı Tayfun Balıkçı, sandıklara itiraz ettiklerini ifade etti
1 Nisan 2024 Saat: 17:38

Körfez Belediyesi'nde Cumhur İttifakının adayı Şener Söğüt 34 bin 209 oy alırken, rakibi Tayfun Balıkçı ise 32 bin 814 oy aldı.  3 ayrı itiraz dilekçesi veren CHP İlçe yönetimi gerekçe olarak geçersiz sayılan oyların 5 bin 14 gibi büyük oranda olması, elektrik kesintilerinin yaşanması, oyların konulduğu salonda kamera olmaması, oy çuvallarının usule uygun mühürlü olmaması gibi nedenlerle itiraz dilekçeleri verdi. Geç saatlere kadar İlçe Seçim Kurulu’nda duran Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko, Harun Yıldızlı, İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal, Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı ve partililer, durum değerlendirmesi yaparak itiraz dilekçelerini verdiler.

Dilekçelerin incelenerek bugün saat 14:30’a kadar karar verilmesi bekleniyor. Dilekçeler kabul edilirse sandıklar açılacak ve önce iptal oylara bakıldıktan sonra gerek görülürse tekrar sayım yapılacak.