Kocaeli BizimŞehir - Siyaset
Sertif Gökçe Bugüne Kadar Kaç Kişiyi İşten Çıkardığını Açıkladı
Sertif Gökçe Bugüne Kadar Kaç Kişiyi İşten Çıkardığını Açıkladı
Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe bugüne kadar kaç kişiyi işten çıkardığını kamuoyuna açıkladı
30 Nisan 2024 Saat: 13:32

31 Mart yerel seçimlerinde sandıktan zaferle çıkan Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe basınla buluştu. Belediyenin mevcut borcunun 330 Milyon TL civarında olduğunu açıklayan Gökçe, "İşçi çıkaracak mısınız?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

“Seçim öncesinde belirttiğim üzere, liyakatli ve işinde gücünde olan kimseyi işten çıkarmayacağım. Ancak bankamatik çalışanı varsa, işe gelmeyen ve işi savsaklayan varsa onların gözünün yaşına bakmam demiştim.

İKİ KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDIK

Şu ana kadar iki kişiyi işten çıkardık. Onlarında bankamatik çalışanı olduğunu tespit ettik zaten. Bunlardan bir tanesi 4 aylık diğeri ise bir yıllık bir personeldi. Seçim döneminde belediyeye kart basmadıkları ve SKM’de çalıştıkları gerekçesiyle işten çıkarıldılar. Bu iddialara kanıt niteliğinde fotoğraflar elimizde mevcut. Bu iki kişi dışında kimse işten çıkarılmadı.

BU MÜDÜRÜ KİMSE TANIMIYOR

Bir de memur olduğu için çıkaramadıklarımız var. Şu an bankamatik çalışanı olup memur olması nedeniyle çıkaramadığımız kişilerden birine örnek vermek gerekirse; Onur Polat adlı bir kişi var. İklimlendirmede müdür olan bu şahsı belediyede çalışan 530 kişi tanımıyor.

MAAŞINI GERİ ALABİLİRİZ

Belediyeye hiç uğramadığı halde kurumumuzda bir dönem özel kalem müdürü bir dönem ise iklimlendirme müdürü olarak çalışıyor gibi gösterilmiş. 3 yıldır belediyeden maaş alan bu kişiyi memur olduğu için çıkaramıyoruz ancak müfettiş talep edeceğiz. Gerçekten çalışmadığı kanıtlanması durumunda maaşını geri alacağız. Yine tekrar etmek gerekirse durup dururken kimseyi işten çıkarmayacağız."

HABER: FUNDA KOLUTEK