Kocaeli BizimŞehir - Siyaset
Hayrettin Ünlü: “SARBAŞ İflas Mı Etti?”
Hayrettin Ünlü: “SARBAŞ İflas Mı Etti?”
İzmit Belediyesi meclis toplantısında söz alan Hayrettin Ünlü: “SARBAŞ'ın 9. ay itibariyle 35 milyon TL borcu vardı, şimdi sermaye artırımı istiyorsunuz. Bu şirket iflas mı etti?” ifadelerini kullandı
7 Mayıs 2024 Saat: 17:35

İzmit Belediyesi'nin Mayıs ayı meclis toplantısı, bugün Belsa Plaza'da bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlık etti ve 22 gündem maddesi görüşüldü.

OKAN KARAGÖZ: “UCU AÇIK”

Toplantıda en çok tartışılan konu ise belediyenin farklı projelerde kullanılmak üzere 170 milyon liralık kredi talebi oldu. MHP Grup Başkanvekili Okan Karagöz, kredinin "ucu açık" olduğu ve nerede kullanılacağının belli olmadığı için karşı çıktıklarını söyledi.

YETKİ VERİLDİ, ETKİ BEKLENİYOR

Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise bankaların kredi şartlarının belirsiz olduğunu ve ihtiyaç olması halinde özel bankaları tercih etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Hürriyet, kredinin gerektiğinde kullanılacağını ve hesabının verileceğini de sözlerine ekledi. Kredi yetkisini içeren madde oy çokluğu ile kabul edildi.

ÜNLÜ: “SARBAŞ İFLAS MI ETTİ?”

Toplantıda belediyenin iştirak şirketlerinden olan SARBAŞ'a 25 milyon liralık sermaye aktarımı da gündeme geldi. Sermaye artışı talebi AK Parti Meclis üyesi Hayrettin Ünlü tarafından eleştirildi. Ünlü: “Sarbaş şirketinin 9’uncu ay itibariyle 35 milyon TL borcu vardı. Böyle bir şirkete 25 milyon sermaye artışı istiyorsunuz. Bu şirket iflas mı etti? 170 milyonluk krediden bu şirkete mi aktaracaksınız? Bu şirket hakikaten iflas etti de bizimi mi haberimiz yok?” dedi.

HÜRRİYET: “ÜNLÜ ALGI YARATTI”

Fatma Kaplan Hürriyet ise SARBAŞ'ın halk odaklı hizmetler sunduğunu ve sermaye artışının mal varlığını korumak ile alakalı olduğunu söyledi. Hürriyet sözlerini şu şekilde sürdürdü: “170 milyonluk krediyi aktarmak gibi bir algı yarattı Hayrettin Ünlü. Biz şu an krediyi çekiyoruz demedik. Sermayenin çoğunluğunu da ayni olarak aktaracağız”. Bu konuşmaların ardından sermaye artış talebini içeren madde oy çokluğu ile kabul edildi.

HABER: FUNDA KOLUTEK