Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 24-26 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Kocaeli Bilişim Fuarı, sektörün önde gelen firmalarını, akademisyenleri, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Fuar kapsamında ayrıca paneller, atölyeler ve öğrenci programları da gerçekleştirilecek.
Bu kapsamda düzenlenen basın toplantısına; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş ve Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kemal Saraç katıldı.
KOCAELİ KONGRE MERKEZİ’NDE BÜYÜK BULUŞMA
Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar, ülkenin dört bir yanından sektör uzmanlarını, akademisyenleri, öğrencileri, kamu ve özel sektör temsilcilerini, meslek kuruluşlarını ve sektörde ürün ve hizmet üreten firmaları bir araya getirecek. Kocaeli Üniversitesi, Bilişim Vadisi ve MARKA’nın katkılarıyla düzenlenecek olan fuar, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odası'nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek.
Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Bulut Hizmetleri, Nesnelerin İnterneti, Simülasyon ve Telekomünikasyon gibi konularda 100 firma ve kurum fuarda stand açacak. Fuar süresince teknolojik ürün ve hizmetlerde indirimli satışlar yapılacak ve 10 adet panel düzenlenecek. Fuar, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde büyük ilgi görmesi bekleniyor.
HASAN AYDINLIK: "DÜNYAMIZIN NASIL DEĞİŞECEĞİNİ ELE ALACAĞIZ"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, yapay zekânın insan hayatındaki etkisine dikkat çekti. Aydınlık, "Bu bilişim fuarında hem ülkemizi hem de dünyamızı nasıl değiştirebileceğimizi ele alacağız. Bu konunun etik temellerini tartışacağız ve sanayi devriminde kaçırdıklarımızı tekrarlamamak için neler yapabileceğimizi konuşacağız. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyor ve tüm Kocaeli ve çevre illerini fuarımıza davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
NECMİ BULUT: "İLK FUARIMIZ BİLİŞİM ALANINDA"
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ise Kocaeli'nin üretim ve ticaret üssü olarak önemine vurgu yaptı. Bulut, "Kocaeli’de firmalarımızın ürün ve hizmetlerini tanıtmak ve kentimizin bilinirliğini artırmak amacıyla iki yıl önce Kocaeli Fuarcılık A.Ş. firmasını kurduk. İlk fuarımızın bilişim sektöründe olması, bu sektörün stratejik önemi dolayısıyla çok anlamlı." dedi.
RECEP ÖZTÜRK: "ŞEHRİMİZE KATKI SUNACAK"
Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Kocaeli Fuarcılık A.Ş.’nin önemli organizasyonlara imza atacağını belirtti. Öztürk, "Bu şirket şehrimize önemli katkılar sunacak. Fuarın kentimize katkı sağlamasını temenni ediyorum" diye konuştu.
MUSTAFA ÇÖPOĞLU: "GELENEKSEL HALE GELMESİNİ UMUYORUM"
MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, bilişim, yüksek teknoloji ve yapay zekânın Türkiye'nin gündeminde olduğuna dikkat çekti. Çöpoğlu, "Kocaeli sanayinin başkenti. Bu fuarın burada düzenlenmesi benim için çok anlamlı. Tüm öğrencilerimizi fuara davet ediyorum ve bu etkinliğin geleneksel hale gelmesini umuyorum" dedi.
ABDURRAHMAN ASLANTAŞ: "ÜLKEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK"
Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, yapay zekânın önemine vurgu yaparak, "Çağımızın yapay zeka çağı olduğunu kabul etmeliyiz. Bu fuar, ülkemize katma değer sağlayacak ürünlerin artmasına katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.
KEMAL SARAÇ: "BİLİŞİMİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ"
Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kemal Saraç ise bilişimin sürdürülebilirlik açısından önemine dikkat çekti. Saraç, "Üyelerimize gerekli desteği vermeye çalışıyoruz ve bilişim firmalarına yönelik eğitimler planlıyoruz. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
HABER: FUNDA KOLUTEK