Kocaeli BizimŞehir - Asayiş
İyi Parti otobüsüne saldırı
İyi Parti otobüsüne saldırı
İyi Parti Kocaeli İl Başkanlığı binası önünde bulunan araca saldırı düzenlendi. İyi Partililer saldırıyı şiddetle kınadı
7 Mart 2019 Saat: 16:40

İddialara göre 6 Mart gecesi İyi Parti'nin seçim çalışmalarını sürdürdüğü araç İl binası önünde saldırıya uğradı. Saldırıyı kimin veya kimlerin yaptığı henüz belirlenmedi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan, İyi Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuşçu, "Seçim aracımızı bu hale getirenlerde bir şey noksandır; şeref gibi, haysiyet gibi, ahlak gibi, sözde beka sorunu bahane edilerek, zillet, illet ve terörist iftiralarının cahil beyinlere yansımasının sonucudur"

 

"Hangi siyasi görüşten olursa olsun, doğudan batıya Anadolu’nun her bölgesinde yapıcı siyaset anlayışı ilkesi göz önüne alınarak tüm vatandaşlarını kucaklamaktadır. Geçmişte “ya başkanlık ya kaos”, “ya müzakere ya savaş” gibi söylemlerle halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden kişi ve grupların kontrollü gerginlik siyasetinden beslendiği ortadır.

 

"Sabır ve hoşgörü ile sürdürmeye çalıştığımız siyasi faaliyetlerimizin karşısına nefret, tahrik ve düşmanlıkla çıkıldığı görülmektedir. Görülen tablo her seçim döneminde karşılaştığımız ve bizleri şaşırtmayan bir durumdur.

 

"İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı olarak; şehir ve memleket sevdası ile çıktığımız bu yolda sabrımızın sınanmaması gerektiğini ve her türlü tahrik ve provokasyona meşru şekilde cevap verileceğini hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı