Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Genel Başkan Sarı: O zaman gelince gereğini yaparız!
Genel Başkan Sarı: O zaman gelince gereğini yaparız!
Goodyear işverenine çağrıda bulunan Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “İşveren Brisa, Pirelli ve Prometeon grup toplu iş sözleşmesindeki koşular ile masaya gelmediği sürece biz o masada oturmayız" dedi
24 Mayıs 2020 Saat: 22:28

Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikasında Lastik-İş sendikası ile ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri arabulucu sürecine mart ayında girdi. Ancak koronavirüs salgını nedeniyse sözleşme görüşmeleri ertelendi. Bu erteleme sürecinde Lastik-İş Sendikası örgütlü olduğu birçok fabrikada tekil ve grup toplu iş sözleşmesini imzaladı. Ancak Goodyear işvereni sendikanın çağrısına rağmen masaya gelmedi.

BİZ O MASAYA OTURMAYIZ!

Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “İşveren Brisa, Pirelli ve Prometeon grup toplu iş sözleşmesindeki koşular ile masaya gelmediği sürece biz o masada oturmayız. Biz yaptığımız grup toplu iş sözleşmesinin altında bir sözleşmeye imza atmayız. İşveren bu süreçte masaya gelmese de 27 Haziran’da toplu sözleşme ertelemeleri sona erecek. O zaman biz gereği neyse onu yapmaya hazırız” dedi.