Kocaeli BizimŞehir - Güncel
DİN, AHLÂK VE DEĞER ÖĞRETİMİ SEMİNERLERİ KOCAELİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
DİN, AHLÂK VE DEĞER ÖĞRETİMİ SEMİNERLERİ KOCAELİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Din, Ahlâk ve Değer Öğretimi Seminerlerinin Kocaeli Açılış Töreni, 30 Ekim 2024 tarihinde Başiskele Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi
31 Ekim 2024 Saat: 13:49

  Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ‘’Din, Ahlak ve Değer Öğretimi’’ konusunda; “Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Öğretim Materyali Geliştirme ve Kullanımı, Güncel Meseleler ve Temel Yaklaşımlar, 21. Yüzyılda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği” alanlarında “DKAB Eğitici Eğitimi’’ verilmiştir. İlimizden de eğitim alan öğretmenlerimiz; Başiskele’den Emine GÖKBAYRAK, Çayırova’dan Büşra Zeyneloğlu BOSTANCI, İzmit’ten Fatih Sultan ÖZTEL ve Kartepe’den Muharrem ALTINDAĞ eğitici eğitimi alarak 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca ilimizde bulunan 1062 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine ‘’Din, Ahlak ve Değer Öğretimi’’ alanında hizmet içi eğitimi vereceklerdir.

  Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan program; Aşr-ı Şerif okunması, ardından eğitimler hakkında kısa bir bilgilendirmeyle devam etti. Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Doç. Dr. Mustafa EREN; “Nurettin Topçu’nun Ahlâk ve Eğitim Felsefesi” hakkında çeşitli bilgiler vererek ‘’Din alanını çok konuşarak tüketmeyelim, biraz yaşayalım, Nurettin Topçu’nun da dediği gibi karakterlerimizle, davranışlarımızla bu alanı daha değerli kılalım.’’ dedi ve aynı zamanda günümüzde dijitalleşme, yapay zeka ve metaverse gibi teknolojik gelişmelerin temelinde de insan faktörü olduğunu vurguladı.

   İl Millî Eğitim Müdürümüz Ömer AKMANŞEN, “21. Yüzyılda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği” konularında din öğretiminin tarihsel sürecine ilişkin konuşmasıyla giriş yaparak eğitim öğretimde kullanılacak stratejilerden ve tekniklerden bahsederek ideal öğretmenin ölçütlerini belirtmiş. Metaverse, yapay zeka üzerinden 21. yüzyıl becerilerinin önemini vurgulayarak ‘’Son dönemde dijitalleşmeyi en iyi kullanan Din Öğretimi Genel Müdürlüğüdür. Dijitalleşmenin daha da yaygınlaşması için özellikle Metaverse ile ilgili birkaç seminer yapmayı düşünüyoruz. Böyle bir projemiz var.’’ dedi.