Kocaeli BizimŞehir - Güncel
CHP İzmit’ten Coşkulu 23 Nisan Korteji!
CHP İzmit’ten Coşkulu 23 Nisan Korteji!
CHP İzmit İlçe Örgütü'nün düzenlediği 23 Nisan Kortej Yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine yoğun katılım
23 Nisan 2024 Saat: 13:46

Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği 23 Nisan etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüş saat 11.00’den itibaren başladı. CHP İzmit İlçe Başkanlığı önünden korteje katılan partili ve vatandaşlar, Atatürk Anıtı'na kadar marşlar söyleyerek coşkularını dile getirdi.

CHP İZMİT TAM KADRO

Törene İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, CHP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, CHP Geçmiş Dönem Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Salih Zeki Karakadılar, CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Akbulut, CHP İzmit Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Nazım Gençtürk, Meclis Birinci Başkan Vekili Mehmet Ümit Küçükkaya, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleşti. Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, öğrenciler şiir ve oyun gösterileri sundu.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 19 Mayıs 1919'da başlayan bağımsızlık mücadelemiz, düşman çizmesi altında ezilmeyi kabul etmeyen ve esareti reddeden milletimizin yüzyıla damga vurmuş direnişidir. Bu direnişin sonucunda, 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi açılarak egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün yer almadığı tüm dünyaya ilan edilmiştir."

GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRECEĞİZ

Sarı ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ulusal egemenliğe ve halk iradesine olan bağlılığını vurgulayarak, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. 31 Mart Yerel Seçimlerinde aldığımız büyük halk desteğiyle, Türkiye'nin birinci partisi olduk. Bu bize, ulusal egemenliğin ve halk iradesinin tartışmasız biçimde tecelli ettiği ve bu düzeni koruma görevini yüklemiştir. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğimize söz veriyoruz." dedi.

HABER: FUNDA KOLUTEK