Güncel

Zeytinoğlu: İstihdam rakamı düşük en az 50 milyon çalışan olmalı

KSO eylül ayı meclis toplantısında konuşan başkan Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye’de istihdam rakamlarının ülkenin kalkınması açısından az olduğunu belirterek, “Şu anda 32 milyon çalışan var bu rakam 50 milyon olmalı. Her yıl 1 milyon

18 Eylül 2024 Saat: 17:34
Zeytinoğlu: İstihdam rakamı düşük en az 50 milyon çalışan olmalı
Zeytinoğlu: İstihdam rakamı düşük en az 50 milyon çalışan olmalı

EYLÜL AYI MECLİSİ

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) eylül ayı meclis toplantısı odanın meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında yapılan mecliste 6 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, aylık faaliyet raporunu okudu ve ekonomik alanda yaşanan gelişmelerle ilgili verileri paylaştı. Zeytinoğlu, Kocaeli’nin ekonomik verilerini açıklayan Zeytinoğlu, ihracatta Kocaeli’nin Türkiye’de ikinci sırada olduğunu açıkladı.

 Zeytinoğlu: İstihdam rakamı düşük en az 50 milyon çalışan olmalı

İHRACATTA KOCAELİ İKİNCİ SIRADA

Aylık faaliyet raporu ile ilgili konuşan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye’de büyüme rakamlarının yavaşlamaya başladığını belirtti. Ağustos ayı ihracatta 22 milyar 63 milyon dolar olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “İthalat rakamlarımız ise 26 milyar 991 milyon dolara yükseldi. Dış ticaret açığımız ise 4 milyar 928 milyon dolar. Kocaeli gümrüklerinde aldığımız verilere göre ağustos ayı ihracat 3 milyar 268 milyon, ithalat ise 6 milyar 340 milyon dolar düzeyinde. İlk 8 aya baktığımızda Kocaeli ihracatı 26 milyar 612 milyon, ithalat ise 51 milyar 776 milyon dolar. Ticaret bakanlığı verilerine göre ise ihracatta Kocaeli ikinci sırada.

 Zeytinoğlu: İstihdam rakamı düşük en az 50 milyon çalışan olmalı

ÇALIŞAN SAYISI 50 MİLYON OLMALI

ÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksin 100 olması halinde doların 39,53 lira olması gerekiyor. Doların baskılanması sanayiciyi zorluyor. İşsizlik rakamlarında yüzde 8 civarında. Biz orana değil çalışan kişi sayısına bakıyoruz. Temmuz ayı itibarıyla 32 milyon 712 bin oldu. Çalışan sayısını artıramıyoruz. Bu istediğimiz bir durum değil. Bizim genç nüfusumuz olmasına rağmen az. 50 milyon çalışan sayısı olması gerekiyor. Yılda en az 1 milyon gencimizi iş hayatına katmalıyız” dedi.

 Zeytinoğlu: İstihdam rakamı düşük en az 50 milyon çalışan olmalı

9 SANAYİ KURUŞU GRİ SU KULLANIYOR

İSU Genel Müdürüne yönelik konuşan KSO Başkanı Zeytinoğlu, iklim değişikliği ile birlikte su kullanımında hassasiyetin arttığını kaydetti. İSU’nun 2014 yılından bu yana gri su üretimi yaptığını bildiklerini ifade eden Zeytinoğlu, “Proseslerimizde gri suyu kullanabiliriz. Şu anda 9 sanayi kuruluşumuz bu suyu kullanıyor. Bu su normal suya göre yüzde 78 daha ucuz. Bu suyun kullanılması için İSU’nun hatlarını kurmasını ve firmalarımızın bu suyu kullanması için kendi sahalarında çalışma yapmasını istiyoruz” dedi.Zeytinoğlu: İstihdam rakamı düşük en az 50 milyon çalışan olmalı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız