Yaşam

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Projeleri İçin İmzalar Atıldı

2025 yılında uygulanması planlanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) imza töreni, Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında ilgili yetkililerin katılımlarıyla gerçekleşti.

14 Ocak 2025 Saat: 12:07
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Projeleri İçin İmzalar Atıldı
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Projeleri İçin İmzalar Atıldı
Yağız kebap

2025 yılında uygulanması planlanan “Aranan Mesleklerle Gençler İstihdamda” “, “Mesleğe İlk Adım Merkezi” ve “Geleneklerimizle Geleceği Dokuyan Kadınlar” Projeleri için Makam toplantı salonunda gerçekleştirilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) imza töreni, Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Arslanbey OSB Yönetim Kurul Başkanı Bahattin Ertuğ, Gebze OSB Teknopark A.Ş. Müdürü Murat Çemberci, Dilovası Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Elif Özhuy ile ilgili yetkililerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Kocaeli Ticaret Odası tarafından yürütülecek olan “Aranan Mesleklerle Gençler İstihdamda” Projesi ile, Arslanbey OSB içerisinde yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait atölyelerde uygun altyapı ve donanım sağlanarak genç ve kadın işsizlere yönelik Mekanik/Makine Bakımcısı ve Elektrik/Elektronik Bakım Personeli yetiştirilmesine yönelik 2 farklı alanda mesleki eğitimler gerçekleştirilecektir.

Gebze OSB Teknopark A.Ş. tarafından yürütülecek olan “Mesleğe İlk Adım Merkezi” Projesi ile, yeni mezun ve iş bulmakta sorun yaşayan dezavantajlı gruplara, firmalar ile yapılan ihtiyaç analizi sonucunda belirlenmiş mesleki nitelikleri kazandırmak amacıyla eğitimler düzenlenmesi, bu eğitimlere 40 genç işsizin katılması ve eğitimleri başarıyla tamamlayan 30 genç işsizin bölge firmalarında istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Dilovası Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifince yürütülecek olan “Geleneklerimizle Geleceği Dokuyan Kadınlar” Projesi ise, azalan dokuma ustası sayısını arttırmayı ve geleneksel Hereke halısı ile diğer halı ve kilim türlerinin üretim miktarını ve çeşitliliğini arttırmayı hedefleyerek Dilovası Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kapasitesini artırarak dokuma sanatını bilen veya bilmeyen kadınlara eğitimler verilmesi planlanmıştır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız