Birinci Dünya Savaşı sırasında ayrılıkçı Ermenilerin kurmuş olduğu çeteler tarafından Başiskele’de şehit edilen Hüseyin Kaptan, ailesi ve tüm şehitlerimiz dualarla anıldı.
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü tarafından şehitlerimize ahde vefa örneği olarak ihya edilen Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı’nda dün anma programı gerçekleştirildi. Programa Başiskele Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Kandemir, Arif Başkan ve Halit Bayhan, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Başyiğit, meclis üyeleri, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şendoğan, muhtarlar, Şehit Hüseyin Kaptan’ın torunları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Ermeni çeteleri tarafından hunharca katledilerek şehit edilen Hüseyin Kaptan ve ailesi için yapılan şehitlik ve anıt, ziyarete açıldığından beri aziz şehitlerimizin hatıralarını ve kahramanlıklarını geleceğe taşımaya, tarih bilinci oluşturmaya devam ediyor. Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı’nın ziyarete açılışının 4. yıl dönümünde sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı tarihi gerçekliği gün yüzüne çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen şehitleri anma programı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Fatıma Hatun Camii İmam Hatibi Hasan Aksoy'un Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu ve dualar edildi.