Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Zengin toprakların yoksul çocukları olmayacağız!
Zengin toprakların yoksul çocukları olmayacağız!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmit’te yerel basınla buluştu. İnce; “Ne Erdoğan, ne muhalefet bu işleri çözemez. Çözüm üretimde. Biz zengin toprakların yoksul çocukları olmayacağız” dedi.
27 Mayıs 2022 Saat: 10:47

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kocaeli’ ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Yahya Kaptan’ da bulunan Gülümse Kafe’ de yerel basınla bir araya geldi. İnce şunları söyledi: Bardakla ayçiçek yağı, avuçla erik, boş tost bunlar AK Parti döneminin eseri. Geçen gün Erdoğan kameraların karşısına geçti insanlara vaatte bulunuyor. Birincisi uzaya gidecekmişiz. Ayranı yok içmeye derler. Bizim köyde öyle derler. İkincisi bakaya olan çocuklara bedelli askerlik verecek. Para lazım demek ki. Üçüncüsü de hükümlülerin Temmuz sonuna kadar izinlerinin uzatılmasına.

ERDOĞAN DÜZELTEMEZ

Demek ki bakamayacak onlara da. Türkiye’nin geldiği durum bu. Bizim buradan çıkması lazım. Erdoğan buradan çıkamaz. 2002 de başa geldiğinde 2007 ye kadar kötü şeyler olmadı Türkiye’ de. Medya özgür, hukuk sistemi vardı.  Güven veren kurumlar vardı. Şimdi bunların hiçbiri yok. Partili Cumhurbaşkanından çıktı şahsın devleti oldu. Türkiye’nin geldiği nokta budur. TÜİK başkanı, Merkez bankası başkanı dayanmıyor. Erdoğan’ın bunları düzeltmesi zor. Kurumların gücü ve güvenleri bitti. Egosu kibri yendi her şeyi. 85 milyonu kendisinin yaşadığı gibi yaşadığını zannediyor.

SARAYLARA DOYMUYOR

Erdoğan saraylara doymuyor. Bol paça ütüsüz pantolonla  gelip,100 bin dolarlık saatlerle gidecek. Bu iktidardan da muhalefetten de bir şey olmaz.  Biz Millete yol göstermek istiyoruz. Biz diyoruz ki Türkiye’ de yeni şeyler konuşulacak. Tarım konuşulacak,  projeler konuşulacak. Ekonomi kötü ancak,  kira pahalı ev sahibini suçla, gıdaya zam geldi marketi suçla.  Erdoğan sen necisin.  Bu işleri senin çözmen lazım. Bu muhalefette bu işleri çözemez. Çözüm üretimde. Üreten bir Türkiye’ de. Biz zengin toprakların yoksul çocukları olmayacağız. Memleket partisi Türkiye’nin yeni umududur.  Biz bu işi başaracağız bundan hiç kuşkum yok.”

KENDİME DESTEK VERİYORUM

“Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı aday olmasını destekliyor musunuz?” sorusuna cevap veren İnce; “Niye destek vereyim. Ben kendimi destekliyorum. Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı şöyle olacak. Partinin Kocaeli’ deki, Hakkari’ deki diğer illerdeki bütün üyelerin önüne sandığı koyacağız. Parti’nin genel başkanı olarak ben cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Ama belki Kocaeli İl Başkanımız Murat da diyecek ki bende olmak istiyorum. Belki başka bir üyemiz istetecek. Sandığı koyacağız. Üyeler kimi seçerse aday o olacak” dedi

HARİKA ŞEYLER YAPACAĞIZ

Kocaeli’ de gönlünüzden geçen oy oranını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Biz daha 1 yaşında bir partiyiz. Bir yıl içerisinde örgütlenip seçime gireceğiz. Kocaeli’ de de biraz geç örgütlendik. Ancak gayet güzel gidiyoruz.  Kocaeli’ de harika şeyler yapacağız. Kocaeli’ de yüzde 50+1 oy alacağız diyoruz” diye konuştu.