Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Yıldızlı: O seminerde ne anlattı açıklasınlar
Yıldızlı: O seminerde ne anlattı açıklasınlar
Kocaeli Kitap Fauarı’nda Erdem Özveren’in söyleşisi düzenlemesine tepki gösteren CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “Seminerde ne anlattı açıklasınlar görelim. ‘100 yılla hesaplaşmaya hazır mısınız’ dediğinde Cumhuriy
27 Mayıs 2022 Saat: 14:04

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, gündemdeki konuları değerlendirmek amacı ile  İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Derince Beleidyesi CHP’li meclis üyesi ve il yöneticileri katıldı.

“ELİNİ YIKAMIŞ MI?”

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı; önümüzdeki hafta 15 günde bir il binasında basın mensuplarıyla gündemi konuşacağını belirterek, “İktidar her sıkıştığında konuyu 15 Temmuz’a bağlayıp muhalefeti zan altında bırakıp, sokağa çıkamayacak durumda olmadığı için FETÖ’cü yaftası yapıştırıyor. AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş’e sesleniyorum; o belediye başkanı elini yıkamış mı? Önce onun cevabını versin. Hepsi  Pensilvanya’dan icazet aldı. Utanmadan CHP liderini ve CHP’lileri FETÖ’cülükle suçluyor. Man Adası ile ilgili evraklar sahte denniyordu sahte çıkmadı. Cumhuriyet kazanımı olan bütün değerlerimizi yok etmeye çalıştılar. Bizler de son ana kadar müdafaa ettik.

“CUMHURİYETÇİ TAHİR”

19 Mayıs’ta Kitap Fuarı vardı. Tercih edilen gün 19 Mayıs. 19 Mayıs’ta Erdem Özveren denilen şahsı, Kocaeli Fuarı’nda Cumhuriyet düşmanını kendi Kongre Merkezi’ne vermiş. Bu zattın çok önemi yok, ünlü yapmaya da gerek yok. Ama bunun gibilere nasıl Büyükşehir Belediyesi kapılarını açar. Seminerde ne anlattı açıklasınlar görelim. ‘100 yılla hesaplaşmaya hazır mısınız’ dediğinde Cumhuriyetçi Tahir yanlış anlaşılmıştı şimdi bakıyoruz Cumhuriyet düşmanını çıkartıp Cumhuriyet’e hakaret ettiriyor. Bunların Cumhuriyet’e bakışı budur” dedi. Kocaeli’nin ulaşım sorununu da eleştiren Yıldızlı, “Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda mucitliği budur. Stat var yol yok. Havalimanı var, uçuş yok” dedi.

“TOPLUM RAHATSIZ”

Gebze’de mültecilerin TIR’lardan inişini ve kente yayılmasını eleştiren Yıldızlı, “İki gün önce Gebze’de bir tır durduruluyor. Otoparka çekiliyor. Tırın arka kapağından, sayısını bilmediğimiz insanlar iniyor. Buradan yetkililere sewleniyorum. Kocaeli halkı, Türk toplumu rahatsız, önlem alınmasını yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

“TAHAMMÜL EDEMEDİLER”

Ardından konuşan Koceli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Geçtiğimiz Salı günü Büyükşehir Meclisi ve İSU Genel Kurulu gerçekleşti. Büyükşehİr Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve arkadaşları İsu Genel Kurulu’nda açıklamalarmıza tahammül edemediler. Ulaşım konusunda öğprencilere destek vereceğini Tahir Bey açıkladı. İSU’nun imar değişikliklerine itirazlarda bulunduk. O gün mecliste vatandaşlarımızı tarafından bizlere iletilen sorunları meclisle paylaştık. Mecliste çevre kirliliğine dair konuları gündeme getirdik. Ve Büyükakın ve arkadaşlarının çözüm üretmesini istedik.

“SALDIRGAN TUTUM ALDILAR”

O gün su  faturalarına yüzde 32 oranında gelen zamları eleştirdik. Kendisi bize Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni örnek gösterdi. Biz Kocaeli’deyiz. Biz bu kentin meclisüyeleriyiz. Altyapı çalışamalarından sonra çeşmelerinden değişik renkte su aktığını söyledi vatandaşlar. Vatandaşlar günlerce farklı renkte su aktığını söyledi. Biz mecliste bunu anlattık kurumları suçlamadık. Ama bizlere saldırgan bir tutum aldılar. Her şeyin mükemmel ilerlediğini düşünüyorlar. Kocaeli halkı bu kentte her şeyden memnun mudur? İSU’nun altyapı çalışmaları ile ilgili bir çok ilçeden şikayet geldi ve bunları aktardık.

“NEDİR BU HAZIMSIZLIK?”

Ama Büyükakın ve arkadaşları mecliste geriliyorlar. Büyükakın her tartışmada konuyu İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne getiriyor. Nedir bu hazımsızlık? Halkın seçtiği yönetim bunlar. Büyükakın bizi eleştirmiş İSU’da. Neden kendisi meclisten ayrıldı. Büyükakın’ın gözüne girmek için saldırgın tavır alan meclis üyelerini uıyarmamaıştır. O gün neden kendileri çoğunluğu sağlayamamıştır. Bizm en ufak çekincemiz yoktur. Halkın sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.