Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Vatandaş hak kaybı yaşamayacak
Vatandaş hak kaybı yaşamayacak
Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi üzerinde büyük bir ekonomik yük olan projenin yapımı için Çevre Bakanlığı ile
22 Mayıs 2020 Saat: 17:36

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in bugün Çevre Bakanlığında katıldığı ve Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleşen toplantıdan, projenin Çevre Bakanlığı devir kararı çıktı. Toplantı ardından açıklama yapan Başkan Hürriyet, “Yıllardır mağdur olan ve çözülemeyen bu projenin bir an önce başlaması için hiçbirimiz siyaset yapmayacağız ve Cedit halkını siyasete malzeme etmeyeceğiz. Tek isteğimiz vatandaşlarımızın mağdur olmadan sorunun çözülmesi ve duran projenin bir an önce başlamasıdır” dedi.

VATANDAŞ HAK KAYBI YAŞAMAYACAK

Projenin varılan prensip anlaşma gereği Bakanlıkça yapılacağını belirten Başkan Hürriyet, “Cedit Projesi Bakanlığa devredilmiştir. Vatandaşımızın mağdur edilmemesi ve hak kaybı yaşamaması hepimizin önceliği olarak karar verilmiştir. Diğer bir ifade ile vatandaşımız hak kaybı yaşamayacaktır. Biz de Büyükşehir de takip edeceğiz ve her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacağız.

KAT SAYISI DÜŞECEK, BÖLGE DEĞERLENECEK

Yine İzmit Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlığın ortak görüşü ile projenin eksiklikleri olduğu ve İzmit için kötü bir proje olduğu konusunda mutabık kalınmıştır. Yine alınan karar gereği halkımız mağdur edilmeden kat sayısı düşürülerek proje iyileştirilecektir. Bu sayede bölgenin daha değerli hale getirilmesi ve daha iyi bir kentsel dönüşüm projesi olması sağlanacaktır. Hızlı bir şekilde de bitirilmesi hedeflenmektedir” dedi.