Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Son alınan kararlar
Son alınan kararlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün pandeminin kötü gidişatı nedeniyle sıkılaştırılan kuralları gevşetmek adına kabine toplantısı düzenledi.
1 Mart 2021 Saat: 22:32

Kabine toplantısında alınan kararlara göre;

*İller 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere çeşitli kriterlere göre düşük riskli-mavi, orta riskli-sarı, yüksek riskli-turuncu ve çok yüksek riskli-kırmızı olarak sınıflandırılacak. Kocaeli yüksek risk grubunda yer alıyor.

*Hafta sonu kısıtlamaları Kocaeli’de sadece Pazar günleri devam edecek.

*Ülke genelinde süren 21:00 ve 05:00 arasındaki akşam sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam edecektir.

*Okullar, Türkiye genelinde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. Sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

*Kocaeli’de genel uygulamanın dışında, sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

*Kocaeli’de Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 7 ile akşam 19 arası yüzde 50 kapasite ile faaliyetlerine devam edecekler.

*Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli illerde sabah 9 akşam 19 arası faaliyet gösterecekler.

*Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale dönecektir

*65 yaş üstü ve 20 yaş altı için Kocaeli’de sokağa çıkma süresi arttırılacak.

*Nikah ve düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok yüksek illerimizde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

*Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; düşük, orta ve yüksek riskli illerde, 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.