Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Gölcük'te Yıllık 80 Ton Atık Yağ Toplanıyor
Gölcük'te Yıllık 80 Ton Atık Yağ Toplanıyor
Gölcük'te sıfır atık projesi tüm hızı ile sürüyor.
23 Aralık 2019 Saat: 14:04

Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, Sıfır Atık Projesi kapsamında, “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” çerçevesinde Gölcük de faaliyet gösteren 84 işlemeyi bir aylık süreçte denetledi. Denetimlerde, işletmelerin Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’ne uygun hareket edip, etmediği kontrol edildi.

GÖLCÜK DE SENELİK 80 TON YAĞ TOPLANIYOR

Gölcük Belediyemizin kontrolünde ve verdiği bilgiler ışığında, anlaşma yapılan sertifikalı atık yağ toplama ve geri dönüşüme aktarma firması yönetmelik gereği ilçemizde bitkisel yağ kullanımı olan işletmeleri ziyaret ederek sözleşme yapılıyor ve yağların toplaması için işletmelere bidon dağıtılıyor. Sonrasında periyodik olarak bidonlar değiştirilerek firma tarafından yağlar toplanıyor.

MAHALLELERDE DE MUHTARLIKLARA BIRAKILIYOR

Ayrıca mahallelerde de evlerdeki atık kızartma yağlarının toplanması için tüm muhtarlıklara da bidonlar bırakılıyor. Hemşehrilerimiz evlerinde tüketimi tamamlanmış atık yağları muhtarlıklardaki bidonlara bırakıyor ve böylece biriktiriliyor. Sonrasında firma bunları toplayarak geri dönüşüme ulaştırıyor. Çalışma kapsamında Gölcük de yıllık 80 ton atık bitkisel yağ toplanıyor.

HEDEF ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMEK

Kızartma yağlarının toprak ve su kirliliğini önlemek adına bitkisel atık yağların lavabolara dökülmemesi ve çöpe atılmaması gerekiyor. Bu kapsamda ekiplerimiz periyodik olarak işletmelere giderek yönetmeliğe uygun hareket edilip edilmediği, sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Hemşerilerimizi de uyarıyor, atık bitkisel yağları evlerinde biriktirip muhtarlıklara götürmelerini rica ediyoruz.