Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Esnaf böyle kazanır
Esnaf böyle kazanır
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi esnafların isteğiyle Eski İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi’nin bahçesini ücretsiz otoparka çevirdi. Ancak, esnaflar park eden araçların alışveriş fişiyle ücretsiz olmasını istiyor
19 Mayıs 2019 Saat: 16:03

İzmit’in en büyük sorunu olan otopark yetersizliği en çok kent içi esnafları vurdu. Aracını park edemeyen müşteriler mecburen AVM’lere giderken kent esnafı ise adeta sinek avlamaya başlamıştı. Bir süre önce göreve gelen İKM Başkanı Murat Öztürk ise Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan esnafın yararına olacak şekilde ücretsiz otoparklar istemişti.
ESNAFIN DERDİNE ÇARE OLUR MU?
Tahir Büyükakın bu isteğe sessiz kalmadı ve Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik ile yaptığı görüşme sonrasında yeni yerine taşınan eski İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi’nin bahçesini belirli saatlerde ücretsiz olması konusunda anlaştı. Ancak ortada yeni bir sorun daha var. Her iki okulun bahçesinin tüm vatandaşlara açık olmasıyla birlikte alışveriş için kent merkezine inecek olanların yine aracını koyacak yer bulamayacağı ortaya çıktı.
FİŞ GETİRENE ÜCRETSİZ OLSUN
İKM Başkanı Murat Öztürk, Kocaeli Bizimşehir Gazetesi’ne yaptığı açıklamada her iki okulun bahçesinin otopark olmasının İzmit esnafının ticaretinin canlandırılması olduğunu ifade ederek, ‘Ancak gelişi güzel park edilirse hiçbir şey değişmeyecek. Vatandaş okulun bahçesine aracını koyduktan sonraki saatler arasında mutlaka alışveriş yapmalıdır. İKM olarak okul bahçelerine aracını bırakan vatandaşın geri döndüğünde alışveriş fişi ibraz etmesini istiyoruz. Yoksa gerçekten alışverişe gelenlere yer kalmaz” dedi.

İKM Başkanı Murat Öztürk