Kocaeli BizimŞehir - Siyaset
Eski Muhtardan Büyükakın'a cevap
Eski Muhtardan Büyükakın'a cevap
İzmit Yenimahalle’nin eski muhtarı ve İzmit Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Tuncay Aşkın, Tahir Büyükakın’a cevap verdi. Aşkın, görev yaparken sürekli sürgün ve mobbing uygulandığını söyledi
30 Ekim 2019 Saat: 22:42

Mesai giriş kartı basmadığı gerekçesiyle İzmit Belediyesi tarafından iş akti fesh edilen Tavşantepe Muhtarı İbrahim Efe bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başlamıştı. Kartepe Zirvesi’nde gazeteciler ile bir araya gelen başkan Tahir Büyükakın ise sorulan sorular üzerine İbrahim Efe’nin işten siyasi görüşü nedeniyle çıkarıldığını belirterek, kendilerinin aynı uygulamayı yapmadığını eski Yenimahalle Muhtarı Tuncay Aşkın’ı örnek göstermişti.

18 YIL İSTİKRARLI ÇALIŞMA

Büyükakın’ın bu sözlerine ise 27 yıl Yenimahalle’de muhtarlık, 18 yıl ise Büyükşehir’de görev yapan ve son seçimde CHP’den İzmit Belediye Meclisi’ne giren Aşkın’dan cevap geldi. Aşkın, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın ifade ettiği gibi, kendisi Genel Sekreter yardımcısıyken ben Mezarlıklar Müdürlüğünde çalışıyordum. Bu görevimi de 18 yıl boyunca başarı ve istikrarla sürdürdüm. Bir gün dahi hakkımda ne bir şikâyet geldi ne de kart basmama gibi bir durumum oldu” dedi.

SÜRGÜNE GÖNDERİLDİM

Gece vardiyasında çalışıp gündüz ise muhtarlık görevini sürdürdüğünü ifade eden Aşkın, “Sayın Büyükakın’ın beni anlamsız bir şekilde karşılaştırdığı İbrahim Efe gibi hiçbir zaman kart basmamazlık etmedim. Hem Büyükşehir Belediyesindeki işime hem de muhtarlık görevime bağlı olarak çalıştım. Hiçbir görevimi de ihmal etmedim. Ayrıca Sayın Büyükakın yine benim hakkımda “Siyasal düşünseydik, gönderebilirdik ama asla böyle düşünmedik” diyorsa da doğruyu söylemiyor. Benim İzmit Yeni Mahalle Muhtarı olduğumu bile bile, servisi bile olmayan Karamürsel’e sonrasında Derince ve Sepetçi Köyüne deyim yerindeyse sürgüne gönderildim” ifadelerini kullandı.

GAFLETE DÜŞMEMELİYDİ

Aşkın açıklamasını, “Son üç yıl boyunca mobbinge maruz kaldım. İşten ayrılmam için çok baskı yapıldı. Hatta 6 ay önceden emekli dilekçem alındı. Sayın Büyükakın, 18 yıl boyunca kart basmamazlık etmeyen, işe her gün saatinde gelip giden, buna rağmen mobbing üstüne mobbing, sürgün üstüne sürgün yiyen ve haram lokma boğazından geçmeyen bir Tuncay Aşkın ile 1453 gün işe gelmeyen, kart basma sorumluluğunu dahi üzerine almayan bir İbrahim Efe’yi keşke karşılaştırma gafletine düşmeseydi” şeklinde tamamladı.