Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Büyükakın, 'KAZI ÇALIŞMASI BAŞLADI'
Büyükakın, 'KAZI ÇALIŞMASI BAŞLADI'
Kocaeli Valiliği önündeki (Real Önü) 850 metrelik yan yolun asfaltlama projesi için kazı çalışması başladı. Gerçekleştirilecek bu çalışmaya İzmitlilerin ve yan yolu kullanan vatandaşların taleplerine de cevap verilmiş olacak.
17 Mayıs 2020 Saat: 14:23

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın’ın talimatıyla, Kocaeli Valiliği önünde ki (Real Önü) yan yolun asfaltlama projesi için kazı çalışması başladı. Uzun bir zamandır planlanan ve sokağa çıkma yasağını fırsata çeviren Büyükşehir Belediyesi ekipleri kazı çalışmasının tamamlanmasının ardından yarın itibariyle asfaltlama çalışmasına geçecek. Çalışma nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, “Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen hizmetlerimiz duraksamadan devam ediyor. Bu yol içinde vatandaşlarımızdan gelen talepler vardı. Buna cevap vermek için ekiplerimiz yoğun biçimde çalışmaya başladı” dedi.

“850 METREYE 1500 TON ASFALT KULLANILACAK”

“İzmit’te yer alan Valiliğimizin önünde ki yan yolu daha konforlu hale getireceğiz. Onun için yolun kazıma işlemini bugün yaparken yarında da asfaltlamasını gerçekleştireceğiz” diyen Başkan Büyükakın, “Kocaeli’nin tamamında tüm adımlarımızı şehrimizin geleceğini düşünerek atıyoruz” vurgusu yaparak şunları kaydetti: “Kocaeli genelinde bozulan yollarda yama ve parke onarımını da yapıyoruz. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerimiz bozulan yerlerde kazı çalışması sonrasında asfalt ve yamada yapıyor. D-100’e bakan yan yolunda gerçekleştireceğimiz bu asfaltlama çalışması yaklaşık 850 metredir. Burada yaklaşık bin beş yüz ton asfalt kullanacağız. Valiliğimizin önünde daha önce farklı alt yapı çalışmaları olmuştu. Bu nedenle konforunu yitiren bu yolda asfaltlama yapacağız” ifadelerini sarf etti. 

“PANDEMİ GÜNLERİNDE BİLE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Kocaeli halkının daha yaşanabilir bir kentte yaşaması için çalıştıklarını da ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “Bize her fırsatta destek veren hemşerilerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için pandemi günlerinde bile gece gündüz demeden çalışıyoruz. COVİT-19 ile mücadele nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasını da bir fırsat olarak görmeye devam ediyoruz. Burada ki çalışmamızla birlikte halkımız bu güzergahta kaliteli bir yolu kullanmış olacak” diyerek açıklamasını tamamladı.