Kocaeli BizimŞehir - Güncel
“Belediyenin parası vatandaşa değil, paravan şirketlere akıyor
“Belediyenin parası vatandaşa  değil, paravan şirketlere akıyor
İzmit Belediyesi'nin Ak Partili meclis üyesi Muharrem Tutuş, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in CHP’li anket şirketinde bile başarısız çıktığını söyledi
30 Haziran 2022 Saat: 18:40

AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, CHP’li anket şirketi Sonar’ın araştırmasında %50 başarı çıtasının altında kalan Hürriyet’in, belediyenin parasını vatandaş için değil, paravan şirketler üzerinden yandaşı zengin etmek için kullandığını; yalan ve iftirayla gemisini yüzdüreceğini sandığını ancak gerçeklerin yüzüne çarpmaya başladığını ifade etti.

HÜRRİYET, CHP’Lİ ANKET

ŞİRKETİNDE BAŞARISIZ

CHP’ye yakınlığı ile bilinen Sonar Araştırma Şirketi, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları boyunca nüfusu en büyük CHP’li ilçe belediyelerinde, belediye başkanları başarı araştırması yaptı. Önceki gün açıklanan listede İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in olmamasını şaşırtıcı bulmadığını belirten AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, şunları söyledi:

VATANDAŞI DÜŞÜNMEDEN

BELEDİYECİLİK OLMAZ

“Üretmeden, vatandaşa hizmet götürmeden sadece yalan ve iftirayla gemisini yürüteceğini sananlara artık kendi araştırma şirketlerinden de kötü haber gelmeye başladı. Üç yıldır her denetimde seçim sonrası kurulan şirketlere doğrudan teminle belediyenin kaynağını aktarmakla bu işin olmayacağını söylüyoruz.”

BU ANLAYIŞLA KAYBETMEYE MAHKUMDUR

“Ama düzelmek yerine çekinmeden kendi akrabalarını, il başkanı yeğenini, milletvekili kardeşini zengin etmenin hesabını yapıyor. Her girdiği ortamda kavga çıkaran, herkesle kötü olan, kendinden başkasını beğenmeyen anlayış kaybetmeye mahkumdur”.