Kocaeli BizimŞehir - Güncel
Başiskeleli Gençler Âlâ Mekân’da İlk Eğitimlerine Başladılar
Başiskeleli Gençler Âlâ Mekân’da İlk Eğitimlerine Başladılar
Geleceğin teminatı ve hazinesi gençlere yönelik hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, ilçeye kazandırdığı Âlâ Mekân’da ilk eğitimlerine başladı.
9 Aralık 2022 Saat: 12:22

Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile ilçedeki çocuklara ve gençlere büyük yatırımlar yapan Başkan M. Yasin Özlü, gençlerin Yasin abisi olarak âlâ kardeşlerine özel ve güzel bir mekân daha kazandırdı. İlçenin farklı noktalarında hizmete açtığı gençhaneler, yapımı devam eden yeni nesil gençlik merkezinin yanı sıra Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yer alan Yeniköy Kültür Merkezini modern tarzda restore eden Başiskele Belediyesi, gençlerin yeni gözde mekânı olacak tam gençlere göre dizayn ederek gençlerin hizmetine sundu.   

 

SATRANÇ VE MÜZİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

 

Kentteki çocukların ve gençlerin kültürden sanata, bilimden teknolojiye çeşitli alanlarda gelişimine destek sağlayan ve yeteneklerini keşfetme imkânı sunan Başiskele Belediyesi, Âlâ Mekân’ın kapılarını âlâ gençler için açtı. Gençlerin büyük beğenisini toplayan mekânda ilk dersler başladı. Başiskele Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği müzik ve satranç dersleri Âlâ Mekân’da da verilmeye başlandı.

 

EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

 

Gençlerin yeni cazibe merkezinde eğitim salonları, kütüphane, etüd sınıfları, müzik ve bilim atölyeleri, oyun odaları, greenbox stüdyosu, masa tenisi, satranç, langırt masaları ve PlayStation odaları yer alıyor. Çeşitli eğitim, aktivite ve etkinliklerin de yapılacağı merkezde eğitim ve eğlence bir arada olacak.