Güncel

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde Emek Sömürüsü!

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde yeterli personel olmadığı için sigortasız ve yevmiye usulü çalıştırılmak üzere, sağlık görevlilerinin alındığı iddia edildi

7 Ağustos 2024 Saat: 10:12
Kocaeli Şehir Hastanesi’nde Emek Sömürüsü!
Kocaeli Şehir Hastanesi’nde Emek Sömürüsü!

İzmit, Cephanelik mevkiinde bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi’nde personel sayısı yeterli olmadığı için, sigortasız ve yevmiye usulü çalıştırılmak üzere, sağlık görevlilerinin alındığı iddia edildi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle personelden tasarruf eden kurum ve kuruluşlar günden güne artıyor. Geçtiğimiz yıl 15 Nisan’da hasta kabulüne başlayan Kocaeli Şehir Hastanesinde de durumlar hiç iyi görünmüyor. Üniversite Hastanesi personel araçlarının kaldırılma girişimlerinden sonra Kocaeli’de yaşayan sağlık görevlileri yeni bir sorunla daha karşı karşıya kaldı.

PERSONEL İHTİYACINIZ VARSA KADRO AÇIN

Hastanenin ihtiyacı varsa kadro açılmalı diyen kurum personellerden biri şu ifadeleri kullandı: “Biz sağlık çalışanları olarak, her ülkenin beka meselesiyiz. Diğer ülkeler çok iyi şartlar altında çalıştırılmak üzere kapılarını bizler için açıyor. Ancak kendi toprağında kalmak isteyen bizler, ne yazık ki kadro bulamıyoruz. Özel bir şirket aracılığıyla Kocaeli Şehir Hastanesi’nin her bölümüne gündelikçi niyetine sağlık görevlileri alıyorlar.

EMEK SÖMÜRÜSÜ

Günlük 8-8 yani 24 saat çalıştırıyor, sadece bin lira veriyorlar. Şimdi sen git, en basitinden bir fabrikada çalış, günlük 3 bin liranı alırsın. Devletin bir kurumu buna izin vermemelidir. “ISS” adlı özel bir şirketin aracı olduğu bu düzen, nereden bakarsanız bakın; emek sömürüsüdür. İtibardan tasarruf edilmeli, personellerden değil. Eğer hastane yönetimi bunu yapmaya devam ederse; sağlıkta şiddet azalmak şöyle dursun, gün geçtikçe artacaktır.

İNSANCA BİR YAŞAM İSTİYORUZ

Bizler hem sigortasız hem de yoksulluk sınırının altında paralarla geçinmek zorunda bırakılıyoruz. Biz bu ülkeye katma değer sağlamak için yıllarca okuduk, çalıştık karşılığı bu mu olacaktı? İnsanca bir yaşam bizlerin hakkı değil mi?”

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız