Teknoloji

Kocaeli araç filosunu genişletiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 81 yeni otobüs alım ihalesi kapsamında, 30 yeni otobüs daha düzenlenen törenle teslim alındı

23 Temmuz 2024 Saat: 13:10
Kocaeli araç filosunu genişletiyor
Kocaeli araç filosunu genişletiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla Kocaeli Kongre Merkezi otoparkında düzenlenen törende, yeni otobüsler halkın hizmetine sunuldu.

MODERN VE GÜÇLÜ OTOBÜSLER HİZMETTE

Törenle teslim alınan 30 adet 12 metre CNG (Sıkıştırılmış Doğalgaz) yakıtlı ve alçak tabanlı BMC otobüsler, 5 yıl yedek parça ve servis garantisine sahip. 26 oturan, 64 ayakta olmak üzere toplam 90 yolcu kapasiteli bu otobüsler, çarpışma ve sürücü ikaz sistemleriyle donatılmış durumda. Yakıt tasarrufu, rampa çekiş performansı ve güçlü motor sistemiyle dikkat çeken otobüsler, Kocaeli halkının hizmetine sunuldu.

ARAÇ FİLOMUZU BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Tahir Büyükakın, törende yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin ulaşım altyapısını güçlendirme yolunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2021 yılında 125 adet, 2022 yılında 90 adet, 2023 yılında 10 adet ve 2024’de toplamda 90 adet yeni otobüsü filomuza kattık. Böylelikle araç sayımız 644’e ulaştı. Yeter mi? Hayır kesinlikle yetmez. Sayının arttırılması lazım. Yüzde 5'ler mertebesinden yüzde 30'lara gelmiş vaziyetteyiz. Bunu arttırarak devam edeceğimizi de bir kez daha ifade edeyim,” dedi.

GÜNEY HATTI KURACAĞIZ

41K hatta olduğu gibi güneyde, bir güney hattın kurulması için de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ardından aynı hattı batı bölgesinde yani Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova bölgelerinde de kurmak için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdüreceğiz. İnşallah bu icra döneminde bunlar tamamlanmış olacak.

BORÇLU BELEDİYE DİYENLER UTANIR MI?

Bugün aldığımız araçların hepsi doğalgazlı. Her birinin yaklaşık fiyatı 11 milyon lira. Toplamda 550 milyon TL yapıyor. Bizim en borçlu belediye olduğumuzu söyleyenler bile şu araçlara bakabilirler. O borcu kapamak yerine otobüs almak daha mantıklı. Biz de öyle yapıyoruz. Kasıtlı bir şekilde en borçlu belediye diyip duruyorlar. Ben de her vesile ile bunları söyleyeceğim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mali yapısı en sağlam belediyedir. Borç deyip duruyorlar. O borç sizin yaptığınız borç. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en borçlu belediyesi diyenler utanır mı bilmiyorum. Ülkemiz bu kadar sıkıntı içerisindeyken biz halen araç almaya devam ediyoruz.

HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Yeni yapılan Solaklar Kavşağında bütün o dönüşlerin kolaylaşacağı devasa bir ulaşım ağı yaptık. Normalde hükümetler yapardı eskiden. Daha doğrusu temelini atardı ama bitiremezdi. Mesala hiç unutmadığım örneklerden bir tanesi; Gebze’deki olimpik yüzme havuzu olarak kullanılan yer. Biz geldiğimizde 19 yıl önce temeli atılmıştı. Yağmur yağdığı zaman havuz olduğunu anlıyordunuz ancak onun dışında havuz olduğunu anlamak için bin tane şahit gerekirdi. Bunun dışında Bolu Tüneli yapılıyordu hatta o zamanlar; ‘Yapılır mı? Biter mi? Acaba patates deposu mu yapsak?’ diye basında tartışılıyordu. Ancak günümüzde orası bitti, Avrasya tünelleri yapıldı, ikinci ve üçüncü köprüler vatandaşımızın kullanımına sunuldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Hava sıcak daha fazla uzatmayalım. Yeni otobüslerimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız