Güncel

Kent Konseyi'nde Çetin dönemi!

Ali Korkmaz 3.5 yıllık başkanlık döneminin ardından kongrede yeniden aday olmadı, Kocaeli Kent Konseyi'nin yeni başkanı Kadir Çetin oldu

27 Haziran 2024 Saat: 20:51
Kent Konseyinde Çetin dönemi!
Kent Konseyi'nde Çetin dönemi!

Kocaeli Kent Konseyi kongresinde mevcut başkan Ali Korkmaz yeniden aday olmadı. Yaklaşık 3.5 yıl önce bu göreve seçilen Korkmaz bıraktı. Yerine ise Kocaeli Ticaret Odası meclis üyesi, Boğaziçi Pişmaniye’nin sahibi Kadir Çetin geldi.

3.5 YILLIK DÖNEM VİDEO İLE ANLATILDI

Kocaeli Kent Konseyi 12.olağan genel kurulu, bugün KOTO Burhan Kasım Meclis Salonunda gerçekleşti. Kongre öncesinde Korkmaz döneminde yapılan etkinlik ve programların video sunumu gerçekleştirildi.

DEMOKRASİYE ÖRNEK BİR PROJE UYGULADIK

Video gösterimin ardından söz alan 11. dönem başkanı Ali Korkmaz "Yerel demokrasinin gelişmesi sürecinde katkıları olan Kent Konseyi, Kent adına çalışmalat yapan önemli bir kurumdur. Kocaeli, medeniyetler eşiği bir kent adeta küçük Türkiye. Bu zenginlikleri ortaya çıkarmak amacımız oldu. Katılımcı bir demokrasiye örnek olacak projeyi uyguladık. Yerel Kültür müzesi ve benzeri kent kimliğiyle ilgili çalışmalar yaptık.

SİYASET ÜSTÜ YAKLAŞIM

İzmit Kent Kurultayı'nın oluşmasında katkı sunan Mehmet Toker'i saygıyla anıyorum. Yerel ulusal ve idari makamlar nezdinde bir baskı unsuru olarak görülmüyoruz. Kentle ilgili her konuda siyaset üstü bir yaklaşımla, kent konseyi yönetim mekanizması her zaman kent için faydalı olacaktır. Bizleri destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum" dedi.

OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Mevzuat gereği yerel seçimlerden 3 ay sonra yapılması gereken seçimli genel kurulda divan başkanlığını Metin Şentürk yaptı. Önergelerden endikkat çekeni ise Engelli Meclisi hakkındaydı. Bu kapsamda Engelli Meclisi ifadesi, Engelsiz Meclisi olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ardından başkan ve yeni yönetim oylandı. Oylama sonucunda Kadir Çetin ve yönetimi de oy birliğiyle seçildi.

KADİR ÇETİN KİMDİR?

1980 İstanbul doğumlu.Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Mezunu.Boğaziçi Pişmaniye’nin yönetim kurulu başkanı.Atılımcı İş İnsanları Derneği (ATİK) eski başkanı.AK Parti Kocaeli il yönetim kurulu üyesi.KOTO Meclis üyesiİngilizce ve Almanca biliyor.Evli ve 3 çocuk babası.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız