Kartepe’de yoğun kar yağışının ardından ekipler, vatandaşların güvenli bir şekilde yolculuk edebilmeleri için gece gündüz aralıksız çalışıyor.
Kartepe'de etkisini artıran yoğun kar yağışıyla Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde gece gündüz durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Kartepe Belediyesi’ne bağlı Kar Timi; 50 personel, 4 tuz serici ve küreme bıçaklı kamyon, iki küreme bıçaklı kamyon, 5 kamyon, 3 mini tuz serici, 25 kazıcı yükleyici, 1 yükleyici kepçe ve 2 grayder ile görev başında kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.
GECE-GÜNDÜZ GÖREV BAŞINDA
Kartepe Belediyesi ekipleri; 1. Bölge Derbent Turizm Dağ Yolu, 2. Bölge Maşukiye, Derbent, Şirinsulhiye, Nusretiye, Balaban, 3. Bölge Acısu, 4. Bölge Suadiye, Çepni, Şefkatiye, Karatepe, Arslanbey, Ataşehir, Rahmiye, 5. Bölge Fatih Sultan Mehmet, Yeşilkent, Köseköy, Hacıhalim, İstasyon, Tepecik, 6. Bölge Emekevler, Bahçelievler, Ataevler, Sarımeşe, 7. Bölge Dumlupınar, Ertuğrulgazi, Uzunbey, Eşme ve 8. Bölge Ketenciler, İbrikdere, Uzuntarla, Eşme gibi noktalarda çalışmalarına başladı. İlçe genelindeki güzergahların ve köy bağlantı yollarının açık kalmasını sağlayan ekipler, kar yağışlarının olumsuz etkilerinden halkı korumak için gece gündüz demeden görevlerini sürdürüyor.
KESİNTİSİZ HİZMET
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Ekip arkadaşlarımız, hem yüksek rakımlı bölgelerde hem de kent merkezinde, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve yayaların yanı sıra araç trafiğinin kesintisiz bir şekilde ilerlemesine imkan tanımak amacıyla çalışmalarını büyük bir özveriyle ve durmaksızın sürdürüyor. Yürütülen bu çalışmalar kapsamında, ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması ve yol güvenliğinin maksimum düzeyde korunması hedefleniyor” açıklamasında bulundu.