Güncel

Kandıralı muhtarlar çöp tesisine karşı çıktı

Kandıra'da muhtarlar, yapılması planlanan çöp tesisine karşı KANÇED öncülüğünde istişare toplantısı düzenleyerek tesisin çevreye zarar vereceğini belirtti

7 Eylül 2024 Saat: 18:35
Kandıralı muhtarlar çöp tesisine karşı çıktı
Kandıralı muhtarlar çöp tesisine karşı çıktı

Geçtiğimiz ay yaklaşık 100 traktör ve özel araçla yola çıkan Kandıralılar İnterteks fuar alanında açıklamada bulunmuştu. Kocaeli Kandıra Kültür ve Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Günen tarafından gerçekleştirilen açıklama ile bölge sakinleri bir kez daha çöp tesisine hayır dediklerini ifade etmelerinin ardından İzmit’te konvoy oluşturmak üzere yola çıkan köylüler, kararlı bir şekilde seslerini duyurmaya çalışmıştı. 

Kocaeli Kandıra Kültür ve Çevre Derneği (KANÇED) ev sahipliğinde, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Adnan Kaçan ve Kandıralı muhtarların katılımıyla çöp tesisine karşı bir istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, muhtarlar Kandıra’ya yapılması planlanan çöp tesisine karşı olduklarını açıkça ifade etti. Kandıra’nın bir turizm bölgesi olduğunu vurgulayan muhtarlar, aynı zamanda tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bir yerleşim alanı olduğunu belirttiler. Çöp tesisinin hayata geçirilmesi durumunda akarsu ve kaynak sularının zarar göreceğini dile getiren muhtarlar, bu konuda Kandıralıların ortak bir tavır sergileyerek birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurguladılar.

Çevresel etkilerin büyük bir endişe kaynağı olduğu belirtilen toplantıda, doğal yaşamın korunması adına adımlar atılması gerektiği de konuşuldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız