İzmit’te köy ürünleri günü düzenlendi. İzmit Belediyesi tarafından Belsa önünde düzenlenen etkinlikte köylerde yetiştirilen ürünler sergilenip satıldı.
İzmit’te köy ürünleri günü düzenlendi. İzmit Belediyesi tarafından Belsa önünde düzenlenen etkinlikte köylerde yetiştirilen ürünler sergilenip satıldı. Gün boyu devam eden etkinliğin açılışına İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, belediye meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
HEPSİ ORGANİK
Köylerde yetiştirilen domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, üzüm, ceviz, fındık gibi ürünlerin sergilenip satıldığı etkinliğin açılışında konuşan Ziraat Odası Başkanı Karaaslan, “ köylü dostu belediye başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a bizlere her zaman destek olduğu için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu etkinlik bir bakıma yerli üretime teşvik anlamı taşımaktadır” dedi.
BOL BOL ALIŞ VERİŞ YAPTILAR
Mehteran takımının gösterisiyle renklenen köy ürünleri etkinliğinde Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut’ta bir konuşma yaptı. Bulut “İzmit Belediyesi, belediyeciliği klasik anlamda yapmıyor. İzmit halkının tamamının sosyal ihtiyaçları da bizim belediyecilik anlayışımız içine giriyor. Gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerle köyümüze destek oluyoruz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz köylümüzün hizmetindedir. Ziraat mühendisimiz, veteriner hekimimiz sık sık köyleri ziyaret ederek vatandaşlarımıza yol gösteriyor. Tarım, hayvancılık konularında verdiğimiz eğitimlerle köylümüzün daha da bilinçlenmesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
İzmitliler, etkinliğe büyük ilgi göstererek bol bol köy ürünlerinden satın aldılar.
Başka bir programda olduğu için açılışa katılamayan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da stantları gezip, üreticilerle sohbet edip alış veriş yaptı.
BU TOPRAĞIN ÇOCUKLARIYIZ
Doğan da yaptığı açıklamada “Türk Milleti var olduğundan beri her zaman toprakla iç içe yaşamış, tarıma, hayvancılığa büyük ilgi duymuş, bugünlere kadar da bu güçle gelmiştir. Hepimiz köylü çocuğuyuz, toprağın çocuğuyuz. Tarlada, bahçede hayvanlarımızla, üretmeyle bugünlere gelmişiz. Ama çağın getirdiği teknolojik gelişmeler insanların şehir yaşamlarını tercih etmeleri, şehirleşmeyi arttırmış ve üretim yerine tüketim toplumuna dönmüştür.
TARIMI DESTEKLİYORUZ
Biz köylümüzün korunmasını, köyde üretimin teşvik edilmesini milli bir olay olarak değerlendirdiğimiz için her ne kadar şehrimizin kırsal kesimi az gibi görünse de köylerimize tarımı, hayvancılığı, üretimi destekliyoruz. Köylümüzü, yüksek ziraat mühendisi, veteriner göndererek, kurslar açarak destekliyoruz. Tarım arazilerinin korunması, tarla yollarının açılması, sulama kanallarının yenilenmesi, çeşmesinden, konağına kadar köyün bir yandan kentin imkanlarıyla donanmasıyla sağlarken bir yandan da hayvan ve tarım ürünlerini sunma görevini de destekliyoruz.
KÖYLÜ DOSTU BELEDİYEYİZ
Tarımsal ürünler festivali yapıyoruz. Burada da köy ürünlerini tanıtma reyonları açtık. Bunu geçtiğimiz yıl da yapmıştık. Köylümüzün, üreticimizin, halkımızın ilgisi büyük. Bizler de bu çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz. Köylü dostu bir belediyeyiz. Hayvancılığa da destek veriyoruz. Türkiye’nin en modern hayvan pazarını açan belediyeyeyiz. Bu anlamda da katkılarımız sürmeye devam edecek. Hedefimiz 365 gün, 24 saat üreten ama yaşam konforu olarak şehrin konforuyla, imkanlarıyla buluşan bir köy, dokusu, kokusu bozulmadan köy gibi bir köy hayatıdır” dedi.