Güncel

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMALARINI SUNDU

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ “SANAYİ VE TEKNOLOJİ ZİRVESİ” AÇILIŞ TÖRENİ, SAYIN BAŞBAKANIMIZIN TEŞRİFLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

11 Nisan 2018 Saat: 17:55
GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMALARINI SUNDU
GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMALARINI SUNDU

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kocaeli Valiliğinin himayelerinde Gebze Teknik Üniversitesi tarafından akademik hayatla reel sektörü bir araya getirmek, sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek, Ar-Ge çalışmalarını öne çıkarmak, sanayi-üniversite işbirliğini üst seviyeye taşıyarak, ülkemizin 2023 hedeflerinde Gebze bölgesinin önemini daha da etkili bir şekilde vurgulamakamacıyla düzenlenen “Sanayi ve Teknoloji Zirvesi” Açılış Töreni, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

 

Gebze Teknik Üniversitesinde düzenlenen törene; Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şekerci, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İlçe Kaymakamları, Aselsan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İlçe Belediye Başkanları, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, akademisyenler, işadamları ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende;Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün konuşmalarının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü yaptığı konuşmalarında; “Gebze Teknik Üniversitesi Sanayi ve Teknoloji Zirvesine sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gebze Teknik Üniversitesi ülkemizin en dikkat çeken güzide kurumlardan biri olmayı başarmıştır. Gebze Teknik Üniversitesinin elde ettiği başarılar sadece eğitim dünyamız için değil, Türk bilimi, sanayisi ve teknolojisi için de gurur kaynağıdır. Üniversite hayatın kendisidir. Bizim tek arzumuz bir nevi hayatın içinde olan bir üniversite anlayışını Türkiye’ye kazandırmaktır. Üniversitelerimizden en büyük beklentimiz toplumun ve sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesidir. Çünkü dünya dijital sanayiye doğru ilerliyor. Sanayide yüksek teknolojili ürünlere odaklandık. Sanayide yüksek teknolojiye geçiş programı başlattık. Hedefimiz teknolojide sınıf atlayan ve sıçrama yapan bir Türkiye’dir.” diyen Sayın Bakanımızın ardından Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık yaptığı konuşmalarında; Gebze Teknik Üniversitesi Sanayi ve Teknoloji zirvesinin öncelikle üniversitemize, sanayimize ve ülkemize hayırlı olmasını, bilim ve sanayi camiamıza önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum. Bu topraklar bizim vatanımız, bu topraklar bize vatan olsun diye binlerce insanımızı şehit verdik. Bu topraklar bugüne kadar onlarca medeniyete ev sahipliği yaptı. Bu topraklarda bağımsız  ve hür yaşamanın üç tane temel şartı var; güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomi ve güçlü bir silahlı kuvvetlerdir. Birisi eksik olursa  güçlü bir ülke hedefimizde yaralanmalar olur. Güçlü ekonomi, güçlü silahlı kuvvetler için de ön şarttır. Güçlü demokrasi de, güçlü ekonomi için ön şarttır. Ekonomisi üretime değil de tüketime dayanan bütün ülkeler havadan nem kapar, yani en ufak bir sıkıntı da ekonomi sarsılır. Ekonomisi üretime dayanan ülkeler ise sarsıntı ne kadar güçlü olursa olsun ayakta kalmayı başarır. Ekonomileri üretime dayanan ülkelerin önündeki en önemli strateji nitelikli üretim, katma değeri yüksek üretim, AR-GE ve teknolojidir. Bu alan önümüzdeki süreçte başat ülkelerin hangi ülkeler olacağını belirleyecek. Bilime yatırım yapmayan bir ülkenin gelecekte iddia sahibi olması mümkün değildir. Bu alandaki en önemli ve belirleyici unsurun nitelikli insan unsuru olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu noktada ekonomisini üretime dayayan Türkiye’de en önemli aktör üniversitedir. Üniversitenin desteklenmediği, içinde olmadığı bir üretime dayalı kalkınma modelinin başarılı olması mümkün değildir.

 

“GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÜLKEMİZİN EN İDDİALI ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA YER ALIYOR”

 

Şuanda en değerli şey bilgi. Eğer bilgiyi teknolojiye dönüştürürseniz bunun inanılmaz bir getirisi var. Gebze Teknik Üniversitesi ülkemizin potansiyeli en yüksek üniversitelerinin başında geliyor. Çünkü çok nitelikli bir akademisyen kadroya sahip. Şuanda Gebze Teknik Üniversitesi ülkemizin en iddialı üniversiteleri arasında yer alıyor. 4 yıl önce ilk 10 da olmayan bir üniversite 4 yıl içerisinde Türkiye’nin en yenilikçi ve girişimci 3. Üniversitesi oldu. Burada rektörümüzün üstün gayretini görmezden gelemeyiz. Organize Sanayi Bölgelerimizin yöneticileri ve sanayicilerimiz üniversitemiz ile çok ciddi bir işbirliği yürüttüler. Bu nedenle herkese teşekkür ediyorum. Gebze           Teknik Üniversitesi; en hızlı ve mezunlarının yüzde olarak en hızlı iş bulduğu üniversitedir. Üniversitemizin başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın başbakanımıza yoğun programlarına rağmen ilimize teşrif ettikleri için teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Başbakan Yardımcımız Fikri Işık, Sanayi ve Teknoloji Zirvesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmalarında; Bugün Gebze Teknik Üniversitesinde ülkemizin kalkınmasında sanayi dört sıfırın rolü ve sanayi üniversite işbirliği konuları ele alınıyor. Ülkemizin 100. yıl hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak bu önemli zirvenin açılışında bulunmak benim için bir heyecan vesilesidir. Bu önemli toplantının gelecek kuşaklar adına ciddi katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. Bu toplantıyı himaye eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Kocaeli Valiliğimize teşekkür ediyorum. Türkiye önüne çıkan engelleri aşarak bu günlere geldi ve geleceğe emin adımlarla devam ediyor. Daha çok üretmeyi ve bilmeyi kendimize hedef koyduk.

 

 

 

 

Bilgi güçtür. Artık bilgiye sahip olan, bilgiyi kullanan ve bilgiyi üreten ülkeler aradaki farkı açıyor. Onun için Gebze Teknik Üniversitesinin 4 yıl içerisinde bu kadar mesafe olmasının tesadüf olmadığını anlatmak istiyorum. İstanbul ve Kocaeli’de toplam 18 Organize Sanayi Bölgesinin arasında bulunan, sanayi ile üniversite arasında işbirliğinin yaşandığı bir üniversitemizdir. Hayatta kalmak için her alanda var olmalı ve mücadele etmeliyiz. Eskiden sanayiciler stajyeri yük olarak görüyordu. Ancak şimdi kredi, burs ve staj yeri de var. Bulunduğumuz her dönemde sorumluluğumuz var. Öğrencilerimizin en üst şekilde donanımlı olması gerekiyor. Bu dönemi bir daha yaşayamayacaklar. Sürekli kendimizi yenilemeliyiz. Bu bunu yaparsak ülkemizi de geliştirmiş olacağız. Son yıllarda sanayide ve kalkınmada önemli atılımlar gerçekleştirdik. Ancak bunlar yeterli değil. Bizim görevimiz ülkemiz için üreterek, çalışmaktır.

 

“TÜRKİYE GELECEKTİR VE ÜLKEMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

 

Türkiye’nin ayakları yere sağlam basıyor. Artık karanlık senaryolardan çok uzaktayız. Eskiden 3 tane teknik üniversitemiz varken şuanda 11 tane teknik üniversitemiz var. Türkiye gelecektir ve ülkemizle gurur duyuyoruz. Bölgemizin kaderinden kendimizi soyutlayamayız. Bu bölgenin kaderini Türkiye değiştiriyor. Bilgi üretmek konusunda hiçbir şekilde mazeretimiz kalmadı. Her sene devlet eliyle bin öğrencimizi yurt dışına gönderiyoruz.  Bu geleceğe yatırımdır. Dünyanın her tarafında insanınızın olması her zaman gündemde olmanız demektir. Şuanda 77 teknoloji geliştirme bölgemizden 56’sı faaliyete geçti. 21’ninde alt yapı çalışmaları devam ediyor. Artık firmalarımız geleceğin AR-GE de olduğunun farkındalar. Teknolojik ürün destek programı kapsamında 204 işletmemize bugüne kadar yaklaşık 50 milyon destek aktardık. 2014 yılından bugüne kadar AR-GE projeleri ile birlikte 25 ilde, 17 sektörde ortaya çıkan 422 projeye teknolojik ürün belgesi verildi. 857 AR-GE, 195 Tasarım Merkezimizde şuanda üzerinde çalışılan proje sayısı 12 bin’dir. AR-GE ve  yenikçilik önemli. Bugünkü bu zirvede konusu olan üniversite- sanayi iş birliği için aslında 2006’da SANTES programı başlattık. Bu; sanayi ile üniversitelerin birlikte çalışmasını sağlamaktır.  Bu bağlamda 46 sektörden, 53 ilde, 90 üniversiteye şimdiye kadar 29 projede, 235 milyon TL destek verildi. Teknoloji sermayesi desteği programıyla 2009’dan bugüne kadar bin 933 işletmeye 185 milyon TL ödeme yapılmıştır. İşin özü; bugün Türkiye, her açıdan farklı bir noktaya gelmiş ve edilgen ülke grubundan çıkmıştır. Milletimizin öz güvenini arttırıyor, gelece olan inancını arttırıyor.” diyen Sayın Başbakanımız,  üniversite- sanayi iş birliği gibi geleceğin konularını ele alıp, ülke gündemine taşıyan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü  ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Sayın Başbakan Yardımcımız, Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz ve protokol üyeleri teknoloji firmalarının kurduğu standları gezerek, bilgi aldılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız