Güncel

Fatma Kaplan Hürriyet: “Pişmaniye Festivali bir marka çalışmasıdır”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali ortak akıl toplantısında yaptığı konuşmada, “İzmit için diğer yaptığımız etkinlikler dışında Pişmaniye Festivali bir marka

18 Ağustos 2023 Saat: 20:42
Fatma Kaplan Hürriyet: “Pişmaniye Festivali bir marka çalışmasıdır”
Fatma Kaplan Hürriyet: “Pişmaniye Festivali bir marka çalışmasıdır”
Yağız kebap

PİŞMANİYE FESTİVALİ 12. KEZ DÜZENLENECEK

2009 yılından bu yana düzenlenen İzmit Pişmaniye Festivali’nin 12’ncisi, bu yıl 25-26-27 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Pişmaniye severleri bu kez dans ve müziğin coşkusuyla ulusal ve uluslararası gruplarla da bir araya getirecek olan festival için üçüncü ortak akıl toplantısı Ramada Otel’de düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, KESOB Başkanı Kadir Durmuş belediye başkan yardımcıları, belediye koordinatörleri ile pişmaniye kuruluşları, medya mensupları ve STK temsilcileri katıldı.

FATMA KAPLAN HÜRRİYET: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet pişmaniye festivali ortak akıl toplantısında yaptığı açıklamada, “Pişmaniye festivali İzmit için bir marka çalışmasıdır.” dedi.

BU FESTİVAL BİR MARKA ÇALIŞMASIDIR

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet programda gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde sadece küçük bir pişmaniye festivali yapabilmiştik. Sonrasında Pandemi ve deprem derken festival yapamadık. Çok sayıda uluslararası grubu kentimizde ağırlayacağımız ve pişmaniyenin İzmit’te üretiliyor olmasının altını çizebileceğimiz bir festival planladık. Kentin bütün kültürel mirasını yansıtabilecek şekilde detaylandırdık. Uluslararası pişmaniye, dans ve müzik festivali haline getirdik. Pişmaniye deyince akla sadece İzmit gelir. Pişmaniye festivali İzmit için bir marka çalışmasıdır.

ORTAK AKIL TOPLANTISI: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ortak akıl toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda medya mensupları ve STK temsilcileri yer aldı.

KENTLİLİK BİLİNCİNE KATKI SUNULMALI

Bu festivalin bir Altın Portakal ve Altın Koza Festivali gibi tanınır ve bilinir olmasını istiyoruz. Kentin turizmine, ekonomisine katkı sağlamak dışında bu festivalle birlikte kentlilik bilincine katkı sunmak için çalışıyoruz. Kentin farklı noktalarında hediyelik eşya stantları da kurmak istiyoruz. Festivalde farklı ödül kategorileri oluşturduk. Biz programı tüm paydaşlarımızla beraber yapalım istiyoruz.”

FESTİVAL HER NOKTADA YAŞANACAK

Festivali kentin birçok noktasında düzenlenecek. Bu çalışma ile kentin tüm insanları bu etkinliğe dahil olacak. Belsa önü, Sabri Yalım Parkı, Fethiye Caddesi, Kuruçeşme, 41Burada AVM, Outlet Center, Dolphin, Gülümse Kafe, Sembol AVM gibi farklı noktalarda festival havasını değerli vatandaşlar yaşanacak. Geleneksel organizasyonla çevre il ve ilçelerden de katılımın yoğun olacağı bu festival ile kent esnafının ticari faaliyetlerinin canlandırılması ve kültürel işbirliklerin arttırılması amaçlanıyor. Bu festival ile hem turizm potansiyelini hem de yerel kalkınmayı ön planda tutulucak.

PİŞMANİYE FİRMALARI PAYDAŞ OLACAK

Festivalde AyCan Pişmaniye, Burak Pişmaniye, Buşah Pişmaniye, Cemzade Pişmaniye, Doycan Pişmaniye, İZPAŞ Pişmaniye, Naz Pişmaniye, Önder Pişmaniye, Özcan Pişmaniye ve Simay Pişmaniye gibi İzmit’in önde gelen pişmaniye kuruluşları da festival paydaşı olarak yer alacak. Geçmiş yıllarda yurt dışında organize edilen pişmaniye festivallerinden farklı olarak katılımcı gruplar ve çok sayıda yabancı misafirler festivale renk katacak. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız