Röportaj

Erol Ölmez’in Tatilcilerden İsteği: “Çöpleri Gelişi Güzel Atmayın”

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, yaz aylarıyla birlikte akın eden ziyaretçilerden çöpleri çevreye değil konteynırlara atmalarını rica etti

28 Haziran 2024 Saat: 15:56
Erol Ölmez’in Tatilcilerden İsteği: “Çöpleri Gelişi Güzel Atmayın”
Erol Ölmez’in Tatilcilerden İsteği: “Çöpleri Gelişi Güzel Atmayın”

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte basında daha geniş yer almaya başlayan Kandıra'nın en büyük sorunu "temizlik" olarak öne çıkıyor. Özellikle plajları kullanan vatandaşların çöplerini çevreye atması, hem diğer ziyaretçileri rahatsız ediyor hem de belediye çalışanlarının yetişemeyeceği bir problem haline geliyor.
KANDIRA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erol Ölmez: "Ülkemizin nadide doğal güzelliklerini içerisinde barındıran Kandıra Belediyesi için çalışmaktan hem gurur hem de onur duyuyorum. Bu doğal güzelliklerin kentimize kazandırdığı mavi bayrağın hakkını vermek için gece gündüz çalışan personellerimize teşekkürü borç bilirim." dedi.
YAZ AYLARINDA ZİYARETÇİ AKINI YAŞANIYOR
Ancak, yaz aylarında ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte temizlik sorunlarının da arttığını ifade eden Başkan Ölmez, "Belediyemiz ilçe nüfusuna göre personel bulundurmak mecburiyetindedir. Ancak Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında ilçe nüfusunun iki katı ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Tüm bu nedenlerle sabah boşaltılan çöp konteynırları akşam saatlerine varmadan doluyor. Bugüne kadar oluşan ve oluşacak olan görüntü kirliliği nedeniyle halkımızdan anlayış bekliyoruz." diye konuştu.
KURUMÜSTÜ BİR ÇABA BEKLİYORLAR
Vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini belirten Ölmez, "Ne yazık ki, vatandaşlarımız hem duyarlı davranmıyor hem de bizden kurumüstü bir gayret bekliyor. Sizlerin çöpleri olduğu yerde bırakmanız demek; bizim sizler için yapmamız gereken diğer önemli işleri yapamayacak hale gelmemiz demek. Bu durum ne size ne de bize bir yarar sağlamaz. Lütfen çöpleri bırakırken bunları düşünün." diyerek sözlerini noktaladı.
DAHA TEMİZ BİR KANDIRA İÇİN
Kandıra'nın doğal güzelliklerini korumak ve mavi bayrağın hakkını vermek için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan Erol Ölmez, halkın desteği olmadan bu sorunların üstesinden gelmenin zor olduğunu vurguladı. İlçenin temiz ve düzenli kalması için hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin daha sorumlu davranması gerektiğini dile getirdi.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız