Güncel

Efsane Başkan Leyla Atakan ve yol arkadaşları kabri başında anıldı

İzmit Belediyesi, Türkiyenin ilk seçilmiş kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve yol arkadaşlarını 54. ölüm yıldönümünde kabirleri başında düzenlenen anma programıyla yad etti Türkiyenin tek dereceli seçim sistemiyle ilk kadın

11 Şubat 2025 Saat: 14:43
Efsane Başkan Leyla Atakan ve yol arkadaşları kabri başında anıldı
Efsane Başkan Leyla Atakan ve yol arkadaşları kabri başında anıldı
Yağız kebap

İzmit Belediyesi, Türkiye'nin ilk seçilmiş kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve yol arkadaşlarını 54. ölüm yıldönümünde kabirleri başında düzenlenen anma programıyla yad etti

Türkiye'nin tek dereceli seçim sistemiyle ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan ve çalışma arkadaşları Feridun Özbay, İsmail Kolaylı ve Abdurrahman Yüksel, 54. ölüm yıldönümünde İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Bağçeşme Mezarlığında kabirleri başında düzenlenen anma programına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı, KYÖD Başkanı Uğur Saral, Atakan, Kolaylı, Yüksel ve Kolaylı ailelerinin fertleri katıldı.


HÜRRİYET, “BU KENT ONLARI UNUTMADI”


Anma programında duygularını paylaşan Başkan Hürriyet, “Rahmetli Leyla Atakan, değerli çalışma arkadaşları Abdurrahman Yüksel, Feridun Özbay ve İsmail Kolaylı aramızdan ayrılalı tam 54 yıl geçti. Ama bu kent onları unutmadı. Bu kent onların eserlerini, emeklerini, her bir köşede bıraktıkları hatıraları unutmadı. Ve her sene onlara rahmet dilemek, her sene onların bu kent için verdiği emekleri hatırlamak, hatırlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için kendilerini anıyoruz.

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”


Bu değerli insanların yaptığı hizmetleri gelecek kuşaklara anlatmak hepimizin boynunun borcu. Ve hep birlikte bunun için çabalıyoruz. Allah hepsinden gani gani razı olsun. Mekânları cennet olsun. Verdikleri hizmetler, bu kente kattıkları değer o kadar kıymetli ki. Hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Leyla Atakan ve değerli arkadaşları bu kent için iyi bir ekiptiler. Leyla Atakan azmiyle, çalışkanlığıyla değişimin öncüsüydü. Bu kentin kızıydı.

“RAHMET, ŞÜKRAN VE ÖZLEMLE”


Halk onu ve arkadaşlarını her zaman böyle hatırlayacak, böyle anacak. Eserlerini her daim yaşamak ve yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını rahmetle, şükranla ve özlemle anıyoruz. Değerli aile yakınlarına bir kez daha sabırlar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

KOLAYLI, “HEPSİNİ RAHMETLE ANIYORUM”


İsmail Kolaylı’nın eşi Özen Kolaylı anma programında yaptığı konuşmada, “Aradan 54 yıl geçmesine rağmen şehitlerimizi hatırlayıp bu törenleri düzenlediği için Fatma hanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisini çok takdir ediyorum. Leyla Atakan için bir film hazırladı, o filmde biz hepsinin ne güzel vazifeler yaptığını, ne kadar güzel bir ekip olduklarını gördük. Çalışkan, dürüst, halkın içinde olan sosyal insanlardı. Hepsini rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız