Güncel

Dans, bilim ve müzik dolu “Müzede Bir Gece”

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilip 8 ay boyunca devam edecek olan Uluslararası Nikomedia’dan İzmit’e Zaman Yolculuğu Festivali, “Müzede Bir Gece” programı ile devam edecek

23 Ekim 2024 Saat: 14:11
Dans, bilim ve müzik dolu “Müzede Bir Gece”
Dans, bilim ve müzik dolu “Müzede Bir Gece”
Uluslararası Nikomedia’dan İzmit’e Zaman Yolculuğu Festivali ile İzmit’in zengin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkılmaya devam ediliyor. İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen festival geçtiğimiz ay Derince Gösteri Merkezi’ndeki yapılan Nikomedia Dans gösterisi ile başlamıştı. 8 ay boyunca devam edecek olan festivalin ikinci programı ise 26 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’da Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
ÇUKURBAĞ KAZI ÇALIŞMALARI ÖN PLANA ÇIKACAK
“Müzede Bir Gece” programı adı altında yapılacak olan programda Kocaeli Müze Müdürlüğü ile beraber yürütülen Çukurbağ Kazı çalışmaları ön plana çıkacak. Bu kazılar sayesinde elde edilen buluntular, sadece kentin tarihi hakkında bilgi vermekle kalmayıp, aynı zamanda yerel kültürel kimliği güçlendirecek unsurları da içermekte. Bu sayede konuklar hem geçmişe yolculuk yapacak hem de bugünün kültürel çeşitliliğini deneyimleme fırsatı bulacak. Bu eşsiz gösteriye bu vatandaşlar davetli.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız