Güncel

CHP’li meclis üyesi Özgür Çelik: Kiralamayı değil satın almayı savunacağız!

Büyükşehir Belediyesi CHP’li meclis üyesi Özgür Çelik, 3 yıllık iş makinası kiralama maddesi ile ilgili olarak, “Kendi meclislerinde satın almak faydalıdır kamu yararı teşkil eder diyenler burada kiralamaya evet mi diyecekler? Satın a

15 Ağustos 2024 Saat: 16:57
CHP’li meclis üyesi Özgür Çelik: Kiralamayı değil satın almayı savunacağız!
CHP’li meclis üyesi Özgür Çelik: Kiralamayı değil satın almayı savunacağız!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında 3 yıllık iş makinası kiralama maddesi ile ilgi olarak söz alan CHP’li meclis üyesi Özgür Çelik şu ifadeleri kullandı: İlgili madde 3 yıllık iş makinası kiralanmasından bahsetmektedir, grubumuz genel görüş olarak araç satın almanın her zaman araç kiralamaktan daha fazla kamu yararı sağladığı kanısındadır; geçmiş dönemde de bunun mücadelesini vermiş ve kendi belediyemizde kiralamayı bitirmeyi başarmış durumdayız. Önümüzde ki süreçte yeni aldığımız belediyelerde de bunu başarmayı umut ediyoruz.

“GÖRÜŞÜNÜZE KATILIYOR AMA SAYGI DUYUYORUZ”

Daha önce benzer bir araç kiralama konusu gündeme geldiğinde ilgili birimlerce maliyet hesabının çalışıldığını ve büyükşehir için araç kiralamanın daha faydalı olduğu fikrini savunmuştunuz, birazdan yine bunu savunacak, meclis üstünlüğünüzü de kullanarak bu maddeye oy çokluğuyla onay alacaksınız, Bizler görüşünüze katılmıyoruz ama saygı duyuyoruz.

SATIN ALMAYI SAVUNAN BAŞKANLARIMIZ VAR

Fakat biraz sonra yapacağımız oylamada size muhalefet etmesini beklediğimiz grubunuzda bulunan belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz var, kendi meclislerinde iş makinası için satın alma yetkisi isteyen, kredi borçlanma yetkisi talep ederek iş makinası satın alacağını söyleyen, satın almanın kiralamadan daha faydalı olduğunu savunan başkanlarımız, meclis üyelerimiz var.

KÖRFEZ’İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Tahmin ediyorum ki Körfez Belediyemiz kendi birimlerince maliyet hesabı yapmış ve bu ayki meclise iş makinası alımı maddesini bu şekilde getirmiştir. Bu maddeye bizim meclis üyelerimiz de katılarak oy birliği ile bu kararın çıkmasına destek olmuştur.

“DARICA DA SATIN ALMAYI SAVUNDU”

Darıca Belediyemizde 50 milyon TL kredi borçlanma yetkisi talep ederek, bu krediyle iş makinası alacağını gündeme taşımıştır. Belediye başkanımız ilgili maddenin görüşmelerinde aynen bizim gibi düşündüğünü defaten beyan etmiş ve 27 aylık kiralama bedeline karşılık iş makinelerini satın alacağını, kiralamaktan daha faydalı bir iş yaptığını, 10 yıl 20 yıl 30 yıl bu araçların halka hizmet edeceğini savunmuştur. Biz de Darıca’da kendisiyle aynı fikirde olduğumuzu beyan ederek, destek verdik, bu talebinin oy birliğiyle geçmesini sağladık.

“ÇOK MERK EDİYORUZ”

Şimdi bu yaşananlara tezat olan noktayı bu maddenin oylamasında göreceğiz. Körfez ve Darıca başkanlarının ve meclis üyelerinin ne diyeceğini gerçekten merak ediyoruz. Kendi meclislerinde satın almak faydalıdır kamu yararı teşkil eder diyenler burada kiralamaya evet mi diyecekler? Son cümle olarak tekrar etmek isteriz ki; satın almak her daim kiralamaya karşı daha fazla kamu yararı taşımaktadır, bunu savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız