Güncel

CHP’den o arazinin satışına şerh!

Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu, Körfez Mahallesi’nde yer alan taşınmazın borçlara karşılık sosyal güvenlik kurumuna devredilmesi maddesine şerh koydu

15 Ağustos 2024 Saat: 17:01
CHP’den o arazinin satışına şerh!
CHP’den o arazinin satışına şerh!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında Körfez Mahallesi 478 Ada 73 parsel sayılı taşınmazın sosyal güvenlik kurumuna karşılık devredilmesi maddesine CHP Grubu şerh koydu. Muhalefet şerhinde şu ifadeler kullanıldı:

KABUL EDİLEMEZ

Söz konusu maddede yer alan; Körfez Mahallesi 478 ada 73 parsel sayılı, 2.275,00 m² yüzölçümlü taşınmaz, 18 Ocak 2024 tarihinde Merkezi İş Alanı (MİA) olarak ticari kullanıma açık bir alan iken, sosyal tesis ve park alanına çevrilmiştir. Bu değişiklik, arazinin ticari değerini düşürmüştür. Ticari anlamda yüksek değer taşıyan bu alanın, bu yılın başında alınan kararla değer kaybına uğratılarak, vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesine ya da prim borçlarına karşılık Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilmesi kabul edilemez niteliktedir.

MALİ KAYIP DİKKATE ALINMALIDIR

Bu alanın atıl durumda olmadığı ve merkezi bir iş alanı olarak ticari bir değer taşıyabileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Geçmişte yapılan plan değişikliği ile kamuya fayda sağlayacak bir sosyal tesis alanı yaratılmak istenmişse de, bu alanın imar değişikliği sonrasındaki imar durumundaki devriyle oluşacak mali kayıp dikkate alınmalıdır.

ATIL DURUMDAN ÇIKARMAYI DENEDİNİZ Mİ?

5. madde gerekçesinde alanın atıl ve belediye hizmetlerinde kullanılamaz denmiş. Ancak bu alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Ocak 2024 tarih ve 48 sayılı kararı ile ticari alan statüsünde çıkarılmıştır. Ticari alanken satmak varken neden sosyal tesis ve park alanına çevrilmiştir? Madem belediye hizmetleri ve sosyal hizmetler için kullanmayacaktınız neden imar değişikliği yaptırdınız? Bu alanı sosyal tesis olarak kullanmayı ya da belediye hizmetleri için kullanarak atıl durumdan çıkarmayı hiç denediniz mi?

KAMUOYUNU YANILTICI BEYANLAR

Bu duruma ek olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kısa bir süre önce "borç yoktur" şeklinde kamuoyuna verdiği beyanatlar, mevcut mali durumun güçlü olduğunu ve borçsuz bir yönetim sergilendiğini iddia etmekteydi. Ancak, bu beyanatların hemen ardından meclisten borca karşılık taşınmazların satışı ve devri için yetki talep edilmesi, ciddi bir tutarsızlık ve yönetim anlayışında bir çelişki olarak değerlendirilmektedir. Bu durum, belediyenin mali şeffaflığı ve yönetim anlayışı konusunda soru işaretleri yaratmakta olup, kamuoyunu yanıltıcı beyanların verilmiş olabileceğini düşündürmektedir.Bu nedenle söz konusu alanın, önerilen satış ve devrin, takas veya trampa edilmesi, özel, kamu-kurum ve kuruluşlarına bedeli mukabilinde devredilmesi kararına karşı olduğumuzu beyan ediyor ve bu maddeye şerh koyma gereği duyuyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız