Güncel

Büyükşehirde araç kiralama tartışması: 30 yıl kullanıldığını hiç görmedim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclisi, Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam eden tadilat nedeniyle İzmit Fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

15 Ağustos 2024 Saat: 17:12
Büyükşehirde araç kiralama tartışması: 30 yıl kullanıldığını hiç görmedim
Büyükşehirde araç kiralama tartışması: 30 yıl kullanıldığını hiç görmedim

Gündemin 7.maddesinde yer alan İş makinesi kiralama hizmetinin yıllara sari olarak hizmet alımı yöntemiyle ihale edilmesi ile ilgili raporuna CHP grubu şerh koydu. Grup adına konuşma yapan Darıca Meclis Üyesi Özgür Çelik; “ İlgili madde 3 yıllık iş makinası kiralamasından bahsetmektedir. Araç satın almanın kiralamaktan daha fazla kamu yararı sağladığı kanısındayız.

SATIN ALMANIN KARLI OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER VAR

Bunun mücadelesini kendi belediyemizde sürdürdük ve başardık. Büyükşehir için araç kiralama işinin daha karlı olduğunu savunmuştunuz. Bizler görüşünüze katılmıyoruz ancak saygı duyuyoruz. Grubunuzda bulunan belediye başkanlarınız ve üyeleriniz arasında iş makinası satın alacağını söyleyenler ve bunun daha karlı olacağını savunanlar var.

KÖRFEZ VE DARICA’DA SATIN ALINDI

Körfez Belediye’si kendi birimlerince maliyet hesabı yapmış ve bu ayki meclise iş makinesi alım maddesini bu şekilde getirmiştir. Bizim meclis üyelerimiz de bu karara katılarak oy birliğiyle bu karar çıkmıştır. Darıca Belediyesi de bizimle aynı görüşte olarak 27 aylık kiralama bedeline karşılık iş makinalarını satın alacağını, bu araçların 10-20 yıl süreyle halka hizmet edeceğini sunmuştur. Bu talebe de destek olduk Oy birliğiyle destek olduk. Körfez ve Darıca meclis üyelerinin bugün ne diyeceğini merak ediyoruz. Kendi meclislerinde kiralamaya hayır diyenler şimdi evet diyecekler mi merak ediyoruz” dedi.

BAZEN KİRALAMAK BAZEN SATIN ALMAK DOĞRUDUR

Çelik’e yanıt veren Büyükakın Büyükakın “Üzülerek ifade edeyim, söylediklerimiz hiç anlaşılmıyor. Biz her daim kiralamak da satın almak da yanlıştır diyoruz. Bazen satın almak, bazen satın almak doğrudur diyoruz. Kiralama ihalesi iznini aldığımız araçlar kiralamanın makul olduğunu düşündüğümüz araçlar.

BAZI ARAÇLAR BİZE SÜREKLİ LAZIM DEĞİL

Tüm araçları kiraladığımız ve satın almadığımıza dair yaptığınız genelleme doğru değil. Bazı araçlar bize sürekli lazım. Bazı araçlar da arada bir lazım. Bu bir hesap meselesidir diye bakıyoruz. Dolayısıyla belediye başkanlarımız tezata düşmüyor. Biz de sizin görüşünüzü hoş görüyoruz. Çoğunluğumuzu kullanıp üstünlük kurarak bizim dediğimiz doğrudur diye bir yaklaşım içinde değiliz. Ben bir iş makinesinin 30 sene kullanıldığını hiçbir yerde görmedim. Gerçekliği yansıtmıyor. Bu tartışma böyle devam eder kararı halk verir” dedi.

ARAÇ KİRALAMA DA YAPACAĞIZ

Öte yandan konu hakkında söz alan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt “Biz de satın aldığımız araçlar var. Kazıcı, yükleyici ve kamyon gibi araçları sürekli de kullandığımız için kiralama maliyeti yüksek geliyor satın alıyoruz. Biz şimdi araç kiralamaya da çıkacağız. Araç kiralamanın uygun olduğu durumlar da söz konusu. O adımı da atacağız. Biraz söylenilen ifadeler yerli yerine ötürmemiş olarak görüyorum” dedi.

KİRALAMAYA YEKTEN KARŞI DEĞİLİZ

Konuya dahil olan ve son olarak konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık “ Bu konu bizim meclis gündemimiz de de geçti. Daha önce kiralamayla alakalı da biz yetki almıştık. Kiraladığımız da var satın aldığımız araçlar da var. Kiralamaya yekten karşı değiliz” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız