Güncel

Büyükakın: Gazze, bir Kerbelâ’dır

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’deki cemevlerinin başkanlarıyla buluşmasında, "Hep birlikte dünyaya iyilik bulaştıracağız" dedi. Büyükakın öte yandan Filistin'e yapılan saldırılara yön

15 Ağustos 2024 Saat: 17:08
Büyükakın: Gazze, bir Kerbelâ’dır
Büyükakın: Gazze, bir Kerbelâ’dır

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’ndeki cemevlerinin başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Türkiye’nin hem yerel hem de küresel çapta üstlendiği misyonları vurgulayan önemli açıklamalarda bulundu. Derince’de yapımı süren cemevinin Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edildiğini hatırlatan Başkan Büyükakın, bu tür projelerin toplumsal birlikteliği ve kardeşliği pekiştirdiğini ifade etti. Körfez Cemevi Başkanı Mazlum Arslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül ile Kocaeli’deki 13 cemevinin başkanları da hazır bulundu.

 BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Başkan Büyükakın, Türkiye’nin tarihsel ve kültürel birlikteliğinin dünya sorunlarına çözüm bulma arayışında oynadığı rolün önemine değinerek, Anadolu’nun kadim değerlerinin bu süreçte yol gösterici olduğunu belirtti. Başkan Büyükakın, Gebze’de de Büyükşehir olarak bir cemevi inşa edeceklerini bir kez daha dile getirdi. Görüşmede, Alevi vatandaşlar için yapılan cemevi projelerinin Türkiye’nin inanç özgürlüğünü güçlendirdiğine atıfta bulunan cemevlerinin başkanları, Başkan Büyükakın’a destekleri için teşekkür etti.

“KÜRESEL FARKINDALIKTA KİLİT ÖNEME SAHİP”

Konuşmasında, Gazze’de yaşanan insanlık dramına ve bu dramın dünyaya anlatılmasında Türkiye’nin üstlendiği role de dikkat çeken Başkan Büyükakın, Anadolu Ajansı, TRT gibi ulusal medya organlarının önemine vurgu yaptı. "Gazze’deki soykırımı dünyaya anlatmada medya organlarımızın rolü büyük. Anadolu Ajansı, TRT ve ülkemizin diğer haber ajansları bu zulmü dünya kamuoyuna duyurarak, adaletin ve insan haklarının savunucusu olarak ön planda yer alıyor" dedi. Başkan Büyükakın, bu medya organlarının Gazze’de yaşanan gerçekleri objektif bir şekilde dünyaya aktarmasının, küresel farkındalık yaratmada kilit bir öneme sahip olduğunu belirtti.

“DÜNYAYA İYİLİKLE BULAŞTIRACAĞIZ”

Başkan Büyükakın, Gazze’deki durum ile Ukrayna-Rusya savaşında Batı’nın tutumunu karşılaştırarak, çifte standartlara dikkat çekti. "Batı, Ukrayna’da gösterdiği hassasiyeti ne yazık ki Gazze’de göstermiyor. Bu, adaletin ve insan haklarının ne kadar ikiyüzlü bir şekilde ele alındığının en açık göstergesidir" ifadelerini kullanan Başkan Büyükakın, Türkiye’nin Gazze’deki diplomatik girişimlerinin, insanlık adına ne kadar hayati bir rol oynadığını vurguladı. Türkiye’nin barışçıl ve insani diplomasi anlayışının, Gazze’deki zulmü durdurma ve adaleti tesis etme yönündeki çabalarının tüm dünya için örnek teşkil ettiğini de ifade etti. Başkan Büyükakın, ayrıca Türkiye’nin diplomatik girişimleriyle sadece Gazze’de değil, dünyanın pek çok noktasında barış ve adaletin savunucusu olarak önemli bir rol üstlendiğini belirtti, "Dünyaya iyilikle bulaştıracağız. Amacımız budur. Bunu da güzel işler başararak gerçekleştireceğiz" diyerek, Türkiye’nin dünya barışına katkı sağlama misyonunun altını çizdi.

“ZULME KARŞI DİMDİK DURUYORUZ”

Başkan Büyükakın, geride kalan Muharrem ayının önemine de değinerek, bu kutsal ayın, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, insanlık için önemli derslerin çıkarıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. "Muharrem ayı, sadece matem ve yas ayı değildir; aynı zamanda direnişin, adaletin ve mazlumun yanında olmanın sembolüdür. Bu ayda Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin bize bıraktığı mirası anlamak, zulme karşı dimdik durmayı ve adalet arayışını sürdürmeyi gerektirir. Biz de bu değerlerle hareket ederek, toplumsal barışı ve kardeşliği güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız" diyen Başkan Büyükakın, “Gazze, bir Kerbelâ’dır” ifadesini kullandı.

DÜNYA İÇİN BİR UMUT IŞIĞI

Son olarak, Anadolu’nun kültürel mirasının toplumsal birlik ve dayanışmanın en güçlü teminatı olduğunu belirten Başkan Büyükakın, bu değerlerin dünya çapında barışa ve kardeşliğe ulaşmada yol gösterici olma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. "Bu kadim değerler, insanlığın ihtiyaç duyduğu sevgi ve hoşgörünün kaynağıdır. Dünya barışını ancak bu değerlere sarılarak inşa edebiliriz" diyerek konuşmasını tamamladı. Başkan Büyükakın, Türkiye’nin barışçıl ve kapsayıcı politikalarının, dünya için bir umut ışığı olduğunu bir kez daha vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız