Güncel

Başkan Gökçe'den 17 Ağustos mesajı: Acılarımız ilk günkü gibi tazeliğini koruyor

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Marmara Depremi'nin 25'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

15 Ağustos 2024 Saat: 17:10
Başkan Gökçeden 17 Ağustos mesajı: Acılarımız ilk günkü gibi tazeliğini koruyor
Başkan Gökçe'den 17 Ağustos mesajı: Acılarımız ilk günkü gibi tazeliğini koruyor

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ülkemizde derin izler bıraktığına vurgu yapan Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bundan 25 yıl önce yaşadığımız ve asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz 17 Ağustos Marmara Depremi, ne yazık ki tarihimizin en yıkıcı doğal afetlerden biri olarak kaydedildi. Merkez üssü kentimiz olan Yalova, Sakarya, İstanbul ve Düzce illeri dahil olmak üzere hepimizi derinden sarsan deprem gerçeği, ilçemizde de acı hatıralar bıraktı. 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen 7,4 büyüklüğündeki deprem belki 45 saniye sürdü ama acılarımız ilk günkü tazeliğini koruyor"

DAYANIKLI ŞEHİRLER OLUŞTURULMALI

"Yaklaşık 17.000 canımızın hayatını kaybetmesine, 200.000'den fazla insanımızın evsiz kalmasına ve geniş çaplı maddi hasara yol açan deprem felaketi bize yapı güvenliği ve kentsel dönüşüm konularının önemini en acı şekilde hatırlattı. Ne yazık ki yıllar içinde kentsel dönüşüm noktasında gerekli adımların tam olarak atılmaması geride kalan 25 yılın ardından hala toplumsal olarak deprem gerçeğine hazır olmadığımızı göstermekte. Deprem kuşağında yer alan bir bölgenin bireyleri olarak gelecekteki depremselliğe karşı daha dayanıklı şehirler oluşturmak için her anın değerlendirilmesi ve gerekli hamlelerin yapılması inancındayım"

DEPREM ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMI

"17 Ağustos, aynı zamanda acının ve kaybın yüreğimizde bıraktığı izlerin simgesidir. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ve yine yakın tarihimiz olan 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden şehitlerimiz için dua ediyor, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Bu tür felaketlere karşı hazırlıklı olmak ve güvenli yaşam alanları oluşturmak, hepimizin sorumluluğu. Bu vesileyle tüm halkımızı 17 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00'de Çınarlı Deprem Şehitliği'nde gerçekleştireceğimiz Deprem Şehitlerimizi Anma Programı'na davet ediyorum"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız