Güncel

Başkan Bulut’tan ‘hizmet ihracatı’ açıklaması

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Türkiye'nin 2024'ün ilk yarısında hizmet ihracatını %9,5 artırarak 47,2 milyar dolara ulaştığını ve G20 ülkeleri arasında hizmet ihracatında en yüksek artış oranını yakaladıklar

4 Eylül 2024 Saat: 19:21
Başkan Bulut’tan ‘hizmet ihracatı’ açıklaması
Başkan Bulut’tan ‘hizmet ihracatı’ açıklaması

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü’nün (OECD) 2024 Yılı İkinci Çeyrek Uluslararası Ticaret İstatistikleri Raporu’nu değerlendirerek, hizmet ihracatımızın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 oranında artarak 47,2 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Ticaret Bakanlığı’nın konu ile ilgili açıklamasını da paylaşan Başkan Bulut, “110 milyar dolar hizmet ihracatı hedefi belirlediğimiz 2024 yılının ilk 6 ayında hizmet ihracatımızın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 oranında artarak 47,2 milyar dolara ulaştı, hizmet ithalatımızın ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 artışla 23,1 milyar olarak gerçekleştiği görülmektedir.

‘G20 ÜLKELERİ ARASINDA İLK SIRADAYIZ’

Türkiye, G20 ülkeleri içerisinde 2024 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe oranla hizmet ihracatı artış oranında ilk sırada yer alırken, söz konusu ülkeler içerisinde hizmet ithalatı artış oranının en fazla düştüğü ülke konumunda yer almaktadır. Başta sağlık, eğitim, müteahhitlik, yazılım vb. olmak üzere hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlardan daha fazla pay alabilmesi adına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2024 yılının ikinci yarısında da iş geliştirme faaliyetleri gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız